ОБРАТ: Джошуа излиза срещу Кобрата догодина (СНИМКА)

Вижте кога и къде ще бъде мачът според Еди Хърн

ОБРАТ: Джошуа излиза срещу Кобрата догодина (СНИМКА)
Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн явно е преосмислил позицията си относно двубой между клиента му и топ боксьора ни Кубрат Пулев.
 
Алчният за големите пари в тежката категория мениджър няма да преследва мач на Джошуа в Саудитска Арабия с Анди Руис или Дионтей Уайлдър, а ще започне да отмята задължителните защити на трите световни титли на британеца - в IBF, WBA и WBO, пише вестник "Сън". 
 
Това означава, че следващият мач на британския боксьор ще е срещу задължителния претендент във версия IBF Кубрат Пулев Хърн дори вече е избрал локация за тази среща - новия 60-хиляден стадион на Тотнъм в Лондон. А има и огромна яснота за датата - в последната седмица на март 2020 г. Тези планове бяха разкрити от Джошуа и Хърн в ексклузивно интервю за британския всекидневник. 
 
"Цяла година се бия извън родината и вече ме е налегнала носталгията. Искам да зарадвам феновете си в Лондон, видя се, че те много ми помагат и ми е по-трудно без подкрепата им. Да защитя трофеите си пред моята публика ще е мегаизживяване. Най-прекрасното би било да го сторя срещу друг британец, но няма как да стане.
 
Вървим по реда на задължителните защити и следващият ми опонент се знае (бел. ред. - Кубрат Пулев). Веднага започвам работа, защото в края на март трябва да се проведе този мач", заяви Джошуа, а Хърн потвърди плановете. 
 
 
"Стадионът на Тотнъм е една прекрасна локация за боксов мач и трябва да я обсъдим. Хора ми звънят от цялата страна и ме молят да заведа Антъни там и там. Говорихме с хората от Тотнъм да проведем мача с Руис на стадиона им, но той беше зает. Сега отново говорим с тях и може би ще стигнем до споразумение за края на март", заяви Хърн. 
 
По тези думи на промоутъра и Антъни Джошуа, по всичко изглежда, че евентуален мач с Кубрат Пулев би се провел между 23 и 31 март, когато е прекъсването в програмата на Висшата лига заради баражите на националните отбори в Лигата на Нациите, а англичаните ще имат контроли. 
Самият Пулев научи новината от медиите. Той обаче заяви, че тези планове го устройват перфектно.
 
„Идеално са го замислили. Радвам се и за датата и за мястото. Готов съм за тази битка. Ще имам 4 месеца за подготовка. Еди, за да навляза в ритъм и 3 – за да се подготвя на ниво”, коментира Кобрата пред Нова тв.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки