Атлетико забравя за проблемите в Ла Лига

Голова суша тормози "дюшекчиите", нямат отбелязан гол вече 300 минути

Атлетико забравя за проблемите в Ла Лига

Атлетико М ще забрави по­не за 2 часа проблемите си в Ла Лига. Дюшекчиите изпадна­ха от Топ 4 и вече са седми. Довечера на "Уанда Метрополитано" обаче рохибланкос държат в собствените си ръ­це съдбата си срещу Локомо­тив Москва. Победата праща тима на Диего Симеоне на ос­минафинал в Шампионската лига.

В лагера на домакините из­ключват възможността от провал, но един черен облак е надвиснал над тима. Под ръко­водството на Ел Чоло Атле­тико никога не се е славел с впечатляваща резултатност, но сегашната голова суша е смущаваща. От попадението на Ренан Лоди срещу Гранада (1:1) мадридчани не са прати­ли топката във вратата на съперника в продължение на 300 минути! В периода столи­чани загубиха с по 0:1 от Ювен­тус и Барселона и извъртяха нулево равенство срещу Виляреал. Сега срещу Локомотив трябват голове, за да не се компрометира възможност­та за класиране.

Историята все пак дава до­статъчно поводи за опти­мизъм на Атлетико, който от 31 домакинства в Шампион­ската лига е спечелил 23 (73%). Само Челси (1:2) през 2017-а на "Уанда Метрополитано" и Бенфика (1:2) през 2015-а на "Висенте Калдерон" си тръгнаха с трите точки от крепостта на рохибланкос.

Освен това Атлетико спе­чели 19 от последни си 24 евромача у дома. А и московски­те железничари реално ще играят само за престиж, след като нямат възможност да напуснат последното място.

Рохибланкос спечелиха и трите си последни мача сре­щу железничарите, всички под ръководството на Симеоне. През октомври двубоят в Москва завърши 2:0. Осминафиналът в Лига Европа през 2018-а пък бе взет с лекота -3:0 у дома и 5:1 навън. Един­ствената засечка бе 3:3 през 2007 г. за Купата на УЕФА под ръководството на Хавиер Агире.

Локомотив пък никога не е побеждавал при 7-те си визи­ти в Испания, максималното бе 2:2 срещу Реал във вторите групи на Шампионската лига през 2002 г. Железничарите се готвиха на базата на Белия ба­лет, но дали това ще им доне­се късмет...
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки