Алекси Желязков: По-добри сме от Ференцварош (ВИДЕО)

"Не мога да си представя как даден треньор може да направи така, че отборът му да играе за равенство"

Алекси Желязков: По-добри сме от Ференцварош (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Алекси Желязков гарантира днес, че отборът ще играе единствено за победа в утрешния решаващ мач с унгарския Ференцварош в турнира Лига Европа, въпреки че и равенство гарантира класирането. Според него, подобно ще бъде поведението на Ференцварош, защото тях пък ги устройва единствено победа.

"Състоянието и точковия актив на отборите предполага, че Ференцварош ги устройва единствено победа. А как ще се опитат да я постигнат- дали ще чакат своя шанс в последните минути, дали ще тръгнат от първата минута в атаки, това ще си бъде тяхната стратегия. Ние сме готови и за едното, и за другото, за да отговорим на Ференцварош, каза Алекси Желязков.

"Ние сме по-добрият отбор, нашите играчи са участвали в доста такива мачове, това е и нашият плюс, опитът на футболистите ни.

На въпрос дали Лудогорец ще мисли и за равенство, което също дава класиране напред, помощникът на Станислав Генчев отговори: "Моят опит като треньор показва, че никога даден отбор с някаква цел, и да го устройват два знака като краен изход, ще се откаже от победата. Аз не мога да си представя как даден треньор може да направи така, че отборът му да играе за равенство. Ние ще играем за победа, нас ни устройва единствено победата.

Лудогорец и Ференцварош натрупаха доста мачове по между си, но именно зелените от Будапеща спряха българския шампион по пътя му към Шампионската лига. Така на преден план излиза въпросът дали утрешната среща ще мине под знака на реваншизма.

"Няма никакъв реваншизъм. Аз ще бъда доволен да постигнем резултат, който ще ни позволи да излезем от групата. Това е.

"Иначе двата отбора се познават доста добре, вече ще стане четвърти мач, който ще изиграят утре. Едва ли двата отбора ще успеем един друг. Така че се съмнявам дали ще има изненади. Според мене, във всеки един отбор, когато мине мачът и той остане в историята, се гледа напред. Така че ако ние търсим реванш за отпадането от Шампионската лига, те също може да търсят такъв за 0:3 на свой терен в първия ни мач в групата. Залогът е доста голям, целта е голяма. Предполагам, че и двата отбора ще бъдат фокусирани върху това.

Попитан кое би било най-нелогичното нещо, което може да се случи утре, бившият нападател на Черноморец и Нефтохимик заяви: Най-нелогичното е да не започне мача. Всичко останало е напълно логично."

Тренировката на Лудогорец днес е от 15:00 часа на базата на клуба, а тази на гостите от Унгария от 18:00 часа на стадион Лудогорец Арена. Половин час по-рано е пресконференцията на старши треньора им Серхий Ребров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки