Сензациите в пресата: Миятович е висящ в Левски, Арда маха португалец

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Миятович е висящ в Левски, Арда маха португалец

 "Тема спорт": Арда маха португалец

 Арда ще се раздели с португалския халф Жоао Аморим. Вчера играчът е бил на разговори с ръководството, за да разтрогне контракта си. Ибериецът бе сред основните състезатели през по-голяма част от есенния дял, но постепенно загуби титулярното си място. 27-годишният Аморим записа 14 мача в елита (13 като титуляр) и вкара 1 гол срещу Етър. Той остана на терена 90 минути само в две срещи. 

Преди Арда португалецът е играл в Трофензе, Бенфика 2, Оливейрензе, Авеш и Варзим. 

Освен с Аморим клубът ще се раздели с още поне 3-4 футболисти. Техните имена ще бъдат съобщени след последния кръг - с Черно море на "Тича" в събота.  Арда търси приоритетно поне един централен защитник. 

 

"Меридиан мач": Миятович също е висящ в Левски 

Милан Миятович може и да се наложи като титуляр на "Герена", но все още няма гаранции, че ще остане там и през лятото. Причината за това е, че "сините" подписаха с него само до лятото на 2020 година. Явно искаха да се застраховат, ако на Миятович не му тръгне у нас. Все пак в Левски си оставиха вратичка да го задържат за още един сезон, ако Хубчев прецени. 

Националът на Черна гора не е изпускал мач от Първа лига. Той е допуснал 13 гола, но може да се похвали с цели 10 сухи мрежи. 

 

"Меридиан мач": Левски си хареса вратаря на Витоша 

 Левски набеляза вратаря на Витоша Християн Василев за заместник на Николай Михайлов. Последният не е доволен от статута си на резерва и се твърди, че ще потърси късмета си на друго място през зимата. Михайлов има договор до лятото на 2021 година и ще трябва да преговаря с ръководството  за начина, по който ще се раздели с отбора. През този сезон той има само един официален мач - побдата с 5:1 над Спартак (Варна) за Купата на България. Ники имаше контузия в началото на сезона, а сега отново е извън строя заради такава.

 

Ако той си тръгне, Левски ще остане само с двама вратари в състава си - Милан Миятович и Петър Иванов. Именно това е накарало Петър Хубчев и компания да се насочат към Християн Иванов, който е бивш младежки национал. До този момент 22-годишният вратар е взел участие в 12 мача през сезона, в които е допуснал 19 гола. Шест от тях му бяха вкарани именно от играчите на Левски.

 

Интерес към него проявява и Ботв (Пловдив). От “Герена” обаче имат сериозен коз в сравнение с “Канарчетата”. В момента двама играчи на Левски се подвизават във Витоша - Атанас Кабов и Илия Димитров. “Тигрите” не крият, че искат да ги задържат за постоянно. Така те могат да се превърнат в разменна монета за Василев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки