Спасителите в ръжта мерят сили на „Ивайло"

Петко Петков дебютира за Етър срещу загубилия 6 поредни визити Ботев Bp

Спасителите в ръжта мерят сили на „Ивайло"

Последните два отбора, кои­то извършиха треньорски сме­ни - Етър и Ботев Враца, се из­правят днес от 17:00 часа в за­ключителния си мач за 2019-а. Тимовете се стягат за тежка битка за оцеляване напролет, а Петко Петков на "Ивайло" и Антони Здравков във Враца ще трябва да играят ролята на спасители в ръжта.

Днешният двубой ще е офи­циален дебют за Петков начело на Етър. Той има съвсем скро­мен опит в елита, като пре­дишният му досег е през август 2010 г. начело на Литекс, а през 2017-а води Лудогорец за един мач при смяната на Георги Дер­менджиев с Димитър Димитров-Херо. Начело на ловчанлии в екип с Ферарио Спасов е спече­лена суперкупата на страната. Петков беше назначен преди броени дни, като сам е настоял да води Етър в последния мач за годината, за да се запознае по-добре с качествата на играчи­те. До 20 октомври Петков бе­ше начело на втородивизионния ФК ЦСКА 1948 Сф, но изне­надващо подаде оставка.

Етър влоши осезаемо пред­ставянето си спрямо миналия сезон, като до голяма степен беше засегнат от контузии на основни състезатели като Руменов, Боджадж и Младенов. Болярите биха за последно на 9 ноември – Черно море с 1:0 у дома. След това паднаха с 0:2 от Бо­тев Пд и Славия и направиха 2:2 с Царско село. Неубедителните резултати доведоха до раздялас Росен Кирилов, а Управител­ният съвет реши да гласува до­верие на Петков.

Треньорът ще дебютира сре­щу намиращия се в отчайваща форма Ботев. Врачани имат 6 загуби и 1 равенство (1:1 с Вито­ша у дома) в последните си 7 ма­ча в елита при 2:19 голова разли­ка. За съпоставка в предходните 12 срещи тимът бе с баланс 3-3-6 и 14:18 г.р. Тежкият спад дове­де до раздяла със Сашо Ангелов, но на този етап и неговият наследник Антони Здравков не ус­пява да обърне резултатите в елита (0-0-3). Врачани ще опи­тат да сложат днес край на се­рията си от 6 поредни загуби в гостувания. Те са близо 5 месеца без успех във визита - от 2:0 над Витоша на 22 юли. Оттогава балансът им е 0-1-7.

Статистиката в историче­ски план също не е на страната на врачани. Ботев никога не е побеждавал Етър като гост в елита - 0-7-13.
 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки