Кирил Домусчиев: Закъснели сме с ВАР, колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре

Ето какво заяви босът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС

Кирил Домусчиев: Закъснели сме с ВАР, колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев говори след Изпълкома на БФС. Той разкри плановете на централата за въвеждане на ВАР в България.

"На предишния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавна. Притесненията са, че националният отбор на България трябва да играе на стадион с инсталиран ВАР. Това не е да дойде едно микробусче. Хората от УЕФА бяха притеснени да не играем домакинския си мач в Унгария. Колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре. Това ще даде не само справедливост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат постоянна практика с ВАР в родното първенство. За съжаление, сме закъснели.

Сега трябва с г-н Фурнаджиев и колегите да видим откъде ще дойде финансирането. Трябва да се предвидят средства за въвеждането на ВАР, защото много клубове няма да могат да си го позволят. Тепърва екипът към съдийската комисия трябва да събира оферти и предложения, след което да вземем решение кое е най-изгодното. Ще има много работа по самите стадиони. Ще има и проблеми със стадиони, на които имаме проблеми да инсталираме телевизионни камери, камо ли пък камери за ВАР.

Много ми е важно да видя кой е кандидат за президент на БФС и ако получа покана и считам, че мога да съм полезен, бих приел да бъда член на Изпълкома. За мен е важно дали ще мога да работя с него. Ако искаме да сме част от УЕФА, трябва да вървим по правилата. Българските клубове и българското съдийство трябва да се развиват. Г-н Крушарски е прав. Трябва новият президент да е човек с характер и да налага мнение, да знае как се управлява бизнес, да бъде авторитет. Това са основни изисквания, мои лични, към човека, когото бих подкрепил".

"И аз искам някой голям отбор, за да зарадваме българската публика. Искам Манчестър Юнайтед. Това ще бъде празник. Ще видим как ще сме с подготовката през зимата. Да се надяваме, че ще имаме по-силен отбор за този 1/16-финал", добави още босът на разградчани относно предстоящия жребий за елиминационната фаза на Лига Европа.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки