ЧУДО ВЪВ ВАРНА! Арда оцеля след 25 удара на Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Моряците" изиграха много силен мач, но късметът не ги покри

ЧУДО ВЪВ ВАРНА! Арда оцеля след 25 удара на Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море и Арда не успяха да се победят на „Тича“ в последния кръг от есенния дял в efbet Лига. Двубоят протече по диктовката на домакините, които обаче получиха гол в 11-ата минута след точен удар на бившия си играч – Радослав Василев. „Моряците“ нацелиха две греди през първата част, а логичното се случи след почивката, когато Мартин Минчев оформи крайното 1:1. Така Черно море ще зимува на шестата позиция в класирането с 29 точки, докато Арда измества Берое от седмата позиция с 28т.

Черно море направи много силно първо полувреме, в което отправи 12 удара към вратата на гостите и два пъти „моряците“ уцелиха гредата, но в крайна сметка изоставаха в резултата на почивката.



Още в 3-ата минута Мартин Минчев засече центриране от корнер, надскачайки Сидоел, но прати в напречната греда.

В 11-ата минута гостите организираха опасна контраатака, която доведе и до гола в полза на тима. Ховсепян отправи удар извън пеналта, който бе блокиран от бранител. Топката стигна до Радослав Василев, Митрович излезе да блокира удара, но не успя да играе с топката, която все пак се отби в Стефан Станчев. Кълбото обаче се върна при Василев, който от 2-3 метра нямаше как да пропусне и наказа бившия си отбор.



В 17-ата минута Родриго намери в пеналта Букаси, който стреля много слабо, а минута по-късно Станчев пробва удар с глава, но без да затрудни Караджов.

В 27-ата минута късметът отново покри кърджалийци. Родриго пробва далечен удар от фаул, но след изстрелът му топката се отби от напречната греда.

При пас на Минчев в 30-ата минута топката бе овладяна с усилие от Родриго, след което направи отличен пас за Букаси, но той не успя да бие точно и след рикошет домакините спечелиха само корнер.



Нов опит на Минчев да стигне до гола бе неуспеш в 35-ата, когато малко не му достигна да отбележи с глава след пас отдясно.



След почивката натискът на „моряците“ продължи с пълна сила и усилията на варненци бяха възнаградени в 51-ата. Родриго направи безупречно центриране от фаул, от което се възползва Мартин Минчев и с прецузен удар с глава върна паритета.

Малко след изравнителното попадение Исмаил Иса можеше да направи обрата пълен, но Иван Караджов направи класно спасяване след удар от няколко метра.

Попадението на домакините „събуди“ футболистите на Арда, които започнаха да играят малко по-офанзивен футбол.



Резервата Дани Кики получи шанс да вкара втори гол за варненци в 65-ата, но бе блокиран от защитник в синьо.

В 71-ата Спас Делев се подхлъзна в наказателното поле и остави топката да стигне до Васил Панайотов, който обаче реши да нанесе веднага удар и прати над вратата, което вбеси треньорът Илиан Илиев.

Домакинският натиск не отслабна до последния съдийски сигнал, но „моряците“ така и не успяха да вземат трите точки, въпреки че отправиха цели 25 удара към вратата на Иван Караджов.


Черно море - Арда 1:1
0:1 Радослав Василев (11)
1:1 Мартин Минчев (51)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки