Локо Пд и Левски в битка за подножието на върха

Акрапович без проблеми около избора на състава, Хубчев с въпросителни за отбраната

Локо Пд и Левски в битка за подножието на върха
Днес за Локо Пд и Левски футболната година ще приключи. Двата тима се срещат на "Лаута" от 14:15 часа. Те ще се хвърлят в здрава битка, защото от изхода на двубоя зависи кой ще зимува в подножието на върха и ще пробва да го атакува през пролетта.
 
Столичани влизат в мача като втори в класирането, с 2 точки аванс пред черно-белите. И ако искат наистина да мерят сили с Лудогорец не само за купата, а и в първенството, сините нямат право на грешка. Те са неубедителни като гост - нямат победа в последните си 3 визити (2 загуби и 1 равенство). Но днес ще трябва да преодолеят този си недостатък.
 
В Локомотив едва ли искат годината да свършва - през 2019-а те за първи път спечелиха Купата на България. Играха прилично в Лига Европа, а в първенството направиха огромен скок и сега вече не се борят просто за място в първата шестица, а за разпределението на медалите. Каквото и да се случи срещу Левски, те ще зимуват в тройката. 
 
Днешният сблъсък ще предостави и надхитряне между германски възпитаници - Бруно Акрапович и Петър Хубчев. Това е гаранция за строга тактическа дисциплина и здраво тичане. 
 
Босненецът няма проблеми около избора на стартов състав. Напълно готов за мача е централният нападател Ален Ожболт, който получи травма в предишната среща. Той ще си партнира в нападение с капитана Митко Илиев. Двамата ще бъдат подпомагани от халфа Георги Илиев. Анте Аралица пак ще остане на пейката. В отбрана ще са "трите кули" - Езе, Малембана и Алмейда.
 
Треньорът на Левски Петър Хубчев също ще може да разчита на всичко най-добро. На последната тренировка на пълни обороти тренираха и тези, които се оплакваха от най-различни проблеми през седмицата. Единствено аут е Николай Михайлов, но той цяла есен е резерва на Милан Миятович.
 
Хубчев има дилема за избор на защитници. Бекове ще са Миланов и Горанов, а за мястото в центъра си е сигурен Холмар Ейолфсон. Най-вероятно до исландеца ще е Каргас вместо Рейш. В халфовата линия ще си партнират Райнов u Tuам, a no крилата ще атакуват Станислав Иванов и Паулиньо.
 
Атаката ще води Найджьл Роберта. А най-вероятно зад него ще играе Дени Алар, който ще бъде предпочетен пред полузащитниците Мазурек и Нашименто. Алар умее да центрира добре от статични положения, което ще е плюс срещу Локомотив.
 
На "Лаута" днес ще е горещо. Черно-белите празнуваха вчера, но желаят да го сторят и днес. Левски пък е длъжен да направи финален щурм, който да му гарантира спокойни дни поне до старта на зимната подготовка. Те няма да са много, но на първо време и това ще е някакво постижение.

 

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки