Торино изпусна три гола преднина и взе само точка от Верона (ВИДЕО)

"Биковете" рухнаха в последните 20 минути на двубоя

Торино изпусна три гола преднина и взе само точка от Верона (ВИДЕО)

Неделната програма в Серия А беше открита с невероятно зрелищен мач между Верона и Торино в Града на Ромео и Жулиета. В крайна сметка победител в него нямаше, но феновете определено останаха доволни от всичко показано от 22-мата на терена.

Битката приключи наравно 3:3, като "слънцата" наваксаха изоставане от 0:3, за да се докопат до точката. Кристиан Ансалди откри преди почивката, а Алехандро Беренгер и отново аржентинецът бяха точни след подновяването на играта и след час игра гостите се виждаха победители. Но дори тази развръзка не отказа домакините.

Джампаоло Пацини от дузпа намали за "слънцата" и им върна увереността, а Валерио Вере четвърт час преди края намали изоставането от съперника само на един гол. Това направи последните минути инфарктни и в 85-та Мариуш Степински хвърли в екстаз домакинската агитка с изравнителното попадение.

"Биковете" бяха много по-активни в началото, но не съумяха да преодолеят противниковия вратар. Сториха го в 24-та минута, когато Алехандро Беренгер бутна топката в мрежата, но след намесата на ВАР реферите отмениха попадението заради излизане на топката от очертанията на терена при построяването на атаката.

Но пък Торо стигна до своето в 36-та минута. Тогава Кристиан Ансалди получи топката отляво в наказателното поле, нахлу и с мощен шут под гредата щеше да скъса мрежата за 1:0. При този резултат приключи и първата част на битката. А след нея настъпи истинска вихрушка.

Началото на втората част беше за гостите. В 55-та минута Алехандро Беренгер направи самостоятелен пробив и с мощен шут препарира вратаря за втори път. Но това не беше всичко. В 61-та минута при един корнер защитата на "слънцата" изчисти лошо топката и тя попадна на крака на Ансалди на границата на наказателното поле, който стреля мощно и опъна мрежата за трети път - 3:0.

И когато гостуващата агитка предвкусваше успеха, дойде и отрезвяването. Глейсон Бремер от състава на Торино игра с ръка в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Джампаоло Пацини беше точен от 11-те метра в 69-та минута и намали на 1:3.

Това даде мощен импулс на Верона и тимът натисна силно педала на газта. И по-малко от четвърт час преди края дойде и второто попадение. В 76-та минута вратарят Салваторе Сиригу изби един далечен изстрел, но топката попадна на крака на стоящия точно пред него Валерио Вере и той нямаше как да сбърка - 2:3.

Тази развръзка наля олово в краката на гостите. Уж комфортният им аванс се беше стопил, а нервните им отигравания следваха едно след друго. И сковаността им беше наказана в 84-та минута. Тогава Давиде Фараони изсипа една топка в наказателното полеМариуш Степински беше изпуснат и логично опъна мрежата за зрелищното 3:3.

Повече голове в този вдъхновяващ мач не паднаха и в крайна сметка двата тима си тръгнаха с по точка, но определено гостите могат да съжаляват, че пропиляха с толкова лека ръка три чисти гола аванс. Така те събраха 21 точки, а Верона остана с 19, като и двата тима са в средата на таблицата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки