Шок за Интер! Млад талант измъкна първото място от ръцете на "нерадзурите" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Влахович с невероятен гол в продълженията, за да донесе точка за Фиорентина

Шок за Интер! Млад талант измъкна първото място от ръцете на "нерадзурите" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интер и Фиорентина завършиха наравно 1:1 в късния мач от неделната програма на Серия А. "Нерадзурите" имаха нужда от трите точки, за да се върнат на върха в класирането, след като по-рано Ювентус ги измести с успех над Удинезе. 

Те бяха изключително близо до нужния резултат до 92-та минута, когато младият талант на Ла Виола Душан Влахович отбеляза страхотен гол за радост на местните тифози.

Срещата на "Артемио Франки" започна отлично за гостите, които стигнаха до победния гол само след 8 минути игра. Тогава бившият футболист на Фио Борха Валеро беше намерен в наказателното поле, контролира добре топката и с хубав изстрел в близкия ъгъл откри. 

В 13-та Лаутаро Мартинес пробва акробатично изпълнение със задна ножица, но топката попадна право в Драговски. След 15-та минута Бадел на два пъти затрудни Ханданович, който все пак спаси. 

Точно преди почивката пък Лукаку стреля в очертанията, но не намери мрежата на Фиорентина. 

След 15-минутната пауза Кевин-Принс Боатенг беше много близо до гола, но ударът му от дистанция мина на сантиметри от целта. В 64-та минута пък Лукаку излезе очи в очи с Драговски, но стражът спаси удара на белгиеца с добър плонж. 

В 76-та минута Лаутаро Мартинес не прецени извеждащо подаване към него и удари в главата Драговски, което доведе до сплетни между футболисти на двата отбора. Стражът сякаш получи проблем със зрението за момент, но след това реши да продължи мача. 

В самия край Ерик Пулгар имаше отличен шанс да изравни за Фиорентина, но ударът му мина встрани от целта. Така се стигна до 92-та минута, когато Влахович получи топката, изпревари Шкриниар и с перфектен изстрел заби топката в далечния ъгъл на Ханданович за 1:1. 

Така Интер събра равен брой точки с Ювентус - по 39, но торинци остават на първото място, заради по-добрите си показатели в прекия двубой. Фиорентина пък прекъсна серията от четири поредни загуби и събра 17 точки.

Стартови състави:

Фиорентина: Драговски, Касарес, Пецела, Миленкович, Лирола, Пулгар, Бадел, Кастровили, Далберт, Киеза, Боатенг

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Фрай, Бастони, Дамброзио, Весино, Брозович, Валеро, Бираги, Лаутаро, Лукаку

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки