Хичо: Искам да завърша кариерата си в Левски

"Пробите в Арсенал ми изиграха лоша шега", коментира Хичо

Хичо: Искам да завърша кариерата си в Левски

Николай Димитров - Хичо даде интервю за gong.bg. "Синият" юноша заяви, че чак сега осъзнава какво е постигнал с Левски в България и участието на тима в групите на Шампионската лига.

"Руският футбол е доста различен, отличава се от всички други места, на които съм бил. Той е доста силов, набляга се на защитата. Манталитетът е да се задържи 0:0 и ако не победим, то поне да не губим. С това също трябваше да свикна, но повечето атакуващи футболисти в Русия страдат от това нещо. Все пак, ако играеш в грандовете, последното нещо в главата ти е защитата, но виждам, че в Европа също се защитават повече. Когато отидох в клуба, най-популярното име бе Роман Павлюченко, а сега е Паша. Ако трябва да съм честен, ако не им знаеш имената, никога няма да ги отличиш. Те са толкова скромни в съблекалнята дори не им се чува гласа. Позитивни са и виждам, че се опитват да помагат с опит най-вече.

Планове във футбола не трябва да се правят, досега колкото и пъти да съм планирал, никога не се е случвало. Има доста фактори, които не зависят от мен, но бих играл докогато мога. Желанието ми е да си завърша кариерата в България, би било добре в Левски. Сега не се замислям за взимане на такова решение обаче. Подкрепям изцяло идеята да се дава шанс на младите. Започнахме по-млади дори от тях. Тогава шансът ни беше даром, не го защитавахме, преходът бе доста труден, трябваше доста време. Това обаче бе плод на добрия проект и на смелото ръководство, което ни пускаше, въпреки че не показвахме най-доброто, на което сме способни.

Лудогорец са една-две, дори повече крачки пред другите отбори. Това не им прави услуга в Европа, защото изпитват затруднения. Те не са откъм класа, защото те имат доста класни играчи, но начинът на бързо мислене и отиграване е доста по-бърз в чужбина.

Не знам дали може да ни се случи по-благоприятно стечение на обстоятелствата. Мисля, че имаме шансове за класиране на Евро 2020. Шансовете ни са 50/50. Унгария са напълно преодолими, но всичко зависи от доста обстоятелства. Това, с расизма, беше нагласено. Според мен изкуствено се опитаха да ни изкарат расисти. Сякаш всички чакаха да се отприщи тази тема и да се почне расистки скандал, в дъното на който да сме ние, а това го има навсякъде. Като постановка от театър беше. Дори аз, който никога преди това не бях виждал спиране на игра заради расизъм, бях запознат какво трябва да се случи.

Съжалявам, че не оцених момента, когато отидох на проби в Арсенал. Ако имах сегашното си мислене, нещата щяха да са различни, но опитът ни учи. Тогава просто не осъзнавах как трябва да постъпя. Насладих се на самите проби, въпросът е какво направих след това. Не се възползвах от шанса, който имах. Мислех си, че след като съм стигнал до там, значи ще започна да играя за голям отбор в чужбина и играта ми започна да страда от това. Не знаех как да се справя с цялата еуфория около това нещо. Колкото е трудно да се справиш, когато си долу, толкова е трудно и когато си горе. Аз бях много млад, когато ми се случи, и ми изигра лоша шега. Винаги си следя Арсенал, така или иначе те винаги държат атрактивен и бърз стил на игра. Английското първенство предразполага за такъв тип футбол. Страдат след раздялата с Венгер, ще трябва да намерят някакъв негов еквивалент. Все пак повече харесвам Манчестър Юнайтед, защото и българин игра там. Но откакто отидох в Арсенал, са ми близо до сърцето, но не мога да кажа, че съм запален фен", каза Димитров.

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки