Красен Кралев: Спокоен съм за бъдещето на българския спорт

"Започваме да печелим в спортове, в които нямаме традиции"

Красен Кралев: Спокоен съм за бъдещето на българския спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за отбор и треньор № 1 на България за 2019 г. Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели в класацията на тимовете, а

наставникът им Весела Димитрова спечели в анкетата на в. “Труд”. През изминалата година “Златните момичета” за пореден път демонстрираха своята класа, печелейки два медала от Световното първенство в Баку, Азербайджан.

“Изпращаме една добра година за българския спорт, която ще запомним с великолепния пробив на Владимир Илиев, който донесе първия медал от световно първенство в мъжкия биатлон. Година, в която българските щанги, водени от Божидар Андреев, се завърнаха с гръм и трясък на световния връх, спечелвайки 43 медала във всички възрастови групи от европейски и световни първенства. Година, в която българският бокс отново доказа, че е световна сила, разчитайки на мощта на Радослав Панталеев. Година, в която българската художествена гимнастика и женската ни борба показаха, че имаме световни школи в тези спортове”, заяви Кралев.

Той отчете доброто представяне на младите Селин Али и Ая Митева, които спечелиха исторически медали за България в ловната стрелба и конния спорт.

“Спокоен съм за бъдещето на българския спорт, защото започваме да печелим в спортове, в които нямаме традиции. Разбира се, това далеч не са нашите пълни възможности. Редица български атлети останаха в подножието на световния връх - Боряна Калейн, Ивелина Илиева, Иво Ангелов, Даниел Асенов, Севда Асенова, Мелис Йонузова. На тях не достигна малко да донесат медали за България. Аз се надявам, че следващата година ще Ви донесе много здраве, успех и ще можете да реализирате мечтите си. Вярвам, че

България ще заеме на олимпийския форум в Токио това място, което заслужава, а Вие ще заемете тези места, които заслужавате заради Вашия талант и Вашия труд. Бог да Ви пази и Бог да пази България!”, завърши Красен Кралев.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки