МЪКА БЕЗ КРАЙ! Милан катастрофира с 0:5 в Бергамо (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червено-черните" изостават с 21 точки от върха на полусезона в Серия А

МЪКА БЕЗ КРАЙ! Милан катастрофира с 0:5 в Бергамо (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Милан отново се върна към познатите си мъки в Серия А, след като загуби катастрофално с 0:5 от Аталанта в ранния двубой в днешната програма на италианския шампионат. "Росонерите" бяха разпилени от бергамаските през целия мач и загубата им бе напълно резонна. 

С това поражение Милан изравни антирекорда си в Серия А, след като най-голямата им загуба в първенството е със същия резултат от Рома на 3-ти май 1998г.

За това, което предстоеше Аталанта загатна още преди да е изминала и минута, след като Иличич стреля опасно, но Донарума спаси. В 10-та минута резултатът бе открит. Папу Гомез напредна отляво, влезе в наказателното поле и необезпокояван прати бомбен шут в далечния ъгъл на Милан. 

Около 15-та минута Иличич и Пашалич имаха отлични шансове да удвоят, но Донарума се намеси добре. До почивката Мусакио, Рикардо Родригез и Чалханоглу стреляха без никакъв резултат по посока на Голини. 

След полувремето имаше само един отбор на терена. След точно час игра Госенс стреля по земя и Пашалич сложи крак на пътя на топката, за да я прати в мрежата на Милан. Само две минути по-късно резултатът вече беше класичекси. Този път Пашалич намери Иличич, който навърза Калабрия и с перфектен шут направи Донарума безпомощен. 

По-малко от 8 минути по-късно Иличич вкара втория си гол след феноменален изстрел от над 20 метра, нацелвайки точно горния ляв ъгъл на Донарума. В 80-та минута крилото на Аталанта отстъпи мястото си на Луис Муриел и само три минути след това колумбиецът оформи за крайното 5:0, след като Донарума излезе неразчетено при дълго подаване, Муриел го преодоля и без проблем прати топката в мрежата. 

Така Аталанта излезе на петото място с 31 точки, изпреварайки Каляри, докато Милан прекъсна серия от четири мача без загуба и вече е на 21 точки от върха в Серия А.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки