Клоп недоволства от празничната програма

"Тази година ние играем на 26-и и 29-и, което си е направо малък празник за нас", коментира мениджърът на Ливърпул

Клоп недоволства от празничната програма

 Празничната програма в английското футболно първенство е "престъпление" срещу някои отбори, които ще изиграят по два мача в рамките на 48 часа и по-малко, твърди мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп. Световните клубни шампиони спечелиха трофея в събота в Доха, а в четвъртък и неделя срещат съответно Лестър Сити и Уулвърхемптън.

 
Програмата на Ливърпул далеч не е най-тежката. Манчестър Сити, основен конкурент на "червените" за титлата, гостува на Уулвс в петък и приема Шефилд Юнайтед в неделя.
 
 
"Това определено не е окей. Няма причина повече отбори да нямат повече от 48 часа между мачове в първенството. Нито един от мениджърите няма проблем с двубоите на 26-и, но да играеш и на 28-и си е чисто престъпление. Тази година ние играем на 26-и и 29-и, което си е направо малък празник за нас", каза той.
 
Освен Сити, Брайтън, Евертън, Уотфорд и Манчестър Юнайтед ще играят по два мача за по-малко от 48 часа.
 
 
"Разбирам всички, които се оплакват от това. Те не просто мрънкат, а казват самата истина. Каквото и да говорим обаче, никой не ни слуша. Спортната наука не ти предлага нищо срещу този проблем, защото тялото просто се нуждае от почивка. Това обаче се игнорира изцяло", добави той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки