Сити капитулира! Върхът е отчайващо далеч след знаменит обрат на Уулвърхемптън! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите загубиха, след като водеха с 2:0 с човек по-малко на "Молиню"

Сити капитулира! Върхът е отчайващо далеч след знаменит обрат на Уулвърхемптън! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът на Англия Манчестър Сити допусна пета загуба за сезона във Висшата лига, след като преклони глава пред Уулвърхемптън в последния мач от "Боксинг дей" кръга на шампионата. 

В исторически мач "гражданите" останаха с човек по-малко още в 12-та минута, изковаха аванс от два гола, но за едно полувреме всичко рухна след вдъхновена игра на "вълците". Така Сити вече са на 14 точки от първия Ливърпул, а "мърсисайдци" са и с мач по-малко. 

Първите 30 минути на "Молиню" бяха шеметни. Още в 12-та минута дълго подаване зад защитата се опита да намери Жота, но Едерсон излезе да пресече топката. Вместо това обаче той фаулира нападателя на домакините и Мартин Аткинсън извади червения картон от джобчето си.

Това доведе до принудителна смяна, при която резервният вратар на Сити Клаудио Браво замени Серхио Агуеро. Последваха удари на Моутиньо и Доърти, който бяха уловени от стража на гостите.

Така се стигна до 21-та минута, когато Рияд Марез проби в наказателното поле на Уулвс и беше настъпан от защитник. Първоначално Аткинсън не прецени, че има основания за дузпа, но след проверка на ВАР бе отсъдена дузпа. 

Зад топката застана Рахийм Стърлинг, който стреля ниско в левия ъгъл, но Руи Патрисио спаси. Радостта на домакините трая кратко. Нова проверка на ВАР показа, че е имало навлизане на футболисти в оранжево преди удара и бе отсъдена нова дузпа. С изпълнението отново се нае Стърлинг, макар инструкциите от Пеп Гуардиола друг да се наеме. 

Крилото реши да стреля в същия ъгъл и Патрисио отново спаси, но при добавката беше безпогрешен.

В самия край на полувремето Раул Хименес и Рубен Невес отправиха опасни изстрели покрай рамката на Браво. След почивката Уулвс се хвърли с всички сили да изравни, но това се оказа грешна стратегия. 

В 50-та минута "гражданите" развиха мълниеностна контраатака, която изведе Стърлинг сам срещу Патрисио и англичанинът копна топката над стража за 0:2. 

Само пет минути по-късно обаче Адама Траоре изравни след отличен изстрел, който не остави никакви шансове на Клаудио Браво. Малко след това отлична възможност за авантаж беше спряна от Аткинсън и той отсъди нарушение в обещаваща атака на "вълците". 

В 73-та минута Саис беше много близо да изравни резултата, но ударът му с глава след центриране мина на сантиметри от целта! В следващите минути Сити се мъчеше всячески да задържа топката, докато припряността на моменти в редиците на домакините им пречеше да затруднят вратата на гостите. 

Така обаче се стигна до 82-та минута, когато Менди направи ужасна грешка, опитвайки се да запази топката, излизаща в аут, като Траоре му отне по безупречен начин кълбото, навлезе в наказателното и пусна пас по конец към Хименес, който от няколко метра прати топката под плонжа на Браво за 2:2!

Уулвс обаче не се задоволи с частичния обрат и с човек повече те имаха всички сили за трите точки. Така само седем минути след изравнителното попадение Хименес получи топката от Дохърти, върна му я с технично подаване, а халфът преодоля защитник и с левия крак прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл за 3:2!

В 93-та Ман Сити стигна до фаул на отлична позиция пред наказателното поле и Стърлинг се нае с отговорността да спаси точката с хеттрик, но удаът му "кацна" върху напречната греда за ужас на Гуардиола и компания.
 
Така Манчестър Сити останаха трети въпреки загубата на Лестър от Ливърпул снощи и "лисиците" запазиха второто си място. Уулвс пък вече са пети 30 точки - една пред Тотнъм и Шефилд и две пред Манчестър Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

УУЛВЪРХЕМПТЪН: Патрисио, Дендонкер, Коади, Саис, Дохърти, Невес, Моутиньо, Джони, Траоре, Хименес, Жота;

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уолкър, Фернандиньо, Отаменди, Менди, Родриго, Бернардо Силва, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Агуеро;

 

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки