Сити капитулира! Върхът е отчайващо далеч след знаменит обрат на Уулвърхемптън! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите загубиха, след като водеха с 2:0 с човек по-малко на "Молиню"

Сити капитулира! Върхът е отчайващо далеч след знаменит обрат на Уулвърхемптън! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът на Англия Манчестър Сити допусна пета загуба за сезона във Висшата лига, след като преклони глава пред Уулвърхемптън в последния мач от "Боксинг дей" кръга на шампионата. 

В исторически мач "гражданите" останаха с човек по-малко още в 12-та минута, изковаха аванс от два гола, но за едно полувреме всичко рухна след вдъхновена игра на "вълците". Така Сити вече са на 14 точки от първия Ливърпул, а "мърсисайдци" са и с мач по-малко. 

Първите 30 минути на "Молиню" бяха шеметни. Още в 12-та минута дълго подаване зад защитата се опита да намери Жота, но Едерсон излезе да пресече топката. Вместо това обаче той фаулира нападателя на домакините и Мартин Аткинсън извади червения картон от джобчето си.

Това доведе до принудителна смяна, при която резервният вратар на Сити Клаудио Браво замени Серхио Агуеро. Последваха удари на Моутиньо и Доърти, който бяха уловени от стража на гостите.

Така се стигна до 21-та минута, когато Рияд Марез проби в наказателното поле на Уулвс и беше настъпан от защитник. Първоначално Аткинсън не прецени, че има основания за дузпа, но след проверка на ВАР бе отсъдена дузпа. 

Зад топката застана Рахийм Стърлинг, който стреля ниско в левия ъгъл, но Руи Патрисио спаси. Радостта на домакините трая кратко. Нова проверка на ВАР показа, че е имало навлизане на футболисти в оранжево преди удара и бе отсъдена нова дузпа. С изпълнението отново се нае Стърлинг, макар инструкциите от Пеп Гуардиола друг да се наеме. 

Крилото реши да стреля в същия ъгъл и Патрисио отново спаси, но при добавката беше безпогрешен.

В самия край на полувремето Раул Хименес и Рубен Невес отправиха опасни изстрели покрай рамката на Браво. След почивката Уулвс се хвърли с всички сили да изравни, но това се оказа грешна стратегия. 

В 50-та минута "гражданите" развиха мълниеностна контраатака, която изведе Стърлинг сам срещу Патрисио и англичанинът копна топката над стража за 0:2. 

Само пет минути по-късно обаче Адама Траоре изравни след отличен изстрел, който не остави никакви шансове на Клаудио Браво. Малко след това отлична възможност за авантаж беше спряна от Аткинсън и той отсъди нарушение в обещаваща атака на "вълците". 

В 73-та минута Саис беше много близо да изравни резултата, но ударът му с глава след центриране мина на сантиметри от целта! В следващите минути Сити се мъчеше всячески да задържа топката, докато припряността на моменти в редиците на домакините им пречеше да затруднят вратата на гостите. 

Така обаче се стигна до 82-та минута, когато Менди направи ужасна грешка, опитвайки се да запази топката, излизаща в аут, като Траоре му отне по безупречен начин кълбото, навлезе в наказателното и пусна пас по конец към Хименес, който от няколко метра прати топката под плонжа на Браво за 2:2!

Уулвс обаче не се задоволи с частичния обрат и с човек повече те имаха всички сили за трите точки. Така само седем минути след изравнителното попадение Хименес получи топката от Дохърти, върна му я с технично подаване, а халфът преодоля защитник и с левия крак прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл за 3:2!

В 93-та Ман Сити стигна до фаул на отлична позиция пред наказателното поле и Стърлинг се нае с отговорността да спаси точката с хеттрик, но удаът му "кацна" върху напречната греда за ужас на Гуардиола и компания.
 
Така Манчестър Сити останаха трети въпреки загубата на Лестър от Ливърпул снощи и "лисиците" запазиха второто си място. Уулвс пък вече са пети 30 точки - една пред Тотнъм и Шефилд и две пред Манчестър Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

УУЛВЪРХЕМПТЪН: Патрисио, Дендонкер, Коади, Саис, Дохърти, Невес, Моутиньо, Джони, Траоре, Хименес, Жота;

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уолкър, Фернандиньо, Отаменди, Менди, Родриго, Бернардо Силва, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Агуеро;

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки