Академик Бултекс с ценна победа в НБЛ

Пловдивският баскетболен тим спечели със силна втора част

Академик Бултекс с ценна победа в НБЛ

Академик Бултекс 99 грабна ценна победа над гостуващия А1 Академик Сф в поредния кръг на НБЛ.

Пловдивският баскетболен тим навакса 4 точки пасив на почивката и след силна втора част спечели с  88:70 /18:14, 18:26, 34:12, 18:18/.

Отборът, воден от Асен Николов изкова успеха си в третата четвърт, която спечели с 22 точки разлика, а в четвъртата направи аванса още по-голям.

Академик Бултекс 99 започна силно и направи серия от 10:0 след две тройки на Васил Бачев и Василие Кнежевич и кошове на Седрик Боуен и Венелин Христов. Гостите се стегнаха и съумяха да стопят 6 точки от този пасив до края на първата четвърт.

Втората започна равностойно, но със силна игра в защита А1 Академик Сф успя да обърне резултата в своя полза.

Секунди преди почивката старши треньорът на домакините Асен Николов реагира остро срещу неточни съдийски отсъждания в ущърб на пловдивчани и бе отстранен от игрището. В крайна сметка двата тима се оттеглиха на антракта с аванс от 4 точки за А1 Академик Сф.

Пловдивският тим излезе преобразен за втората част и с изключително вдъхновена игра и с подкрепата на публиката направи двуцифрена разлика 3 минути преди края на третата четвърт.

Разликата набъбна на 18 точки след тройки на Тенчо Тенчев, Александър Груев и Адриан Секулов. В последната четвърт домакините парираха опитите на съперника да се върне в мача, а благодарение на силните изяви на Обрад Томич и Секулов разликата прехвърли 20 точки към края на срещата.

Обрад Томич бе най-резултатен за победителите със 17 точки, Кнежевич добави 15, Груев – 11, Секулов и Бачев се отчетоха с по 10 точки.

За А1 Академик Сф се отличиха Цветомир Чернокожев с 12 точки, Андрей Иванов и Александър Милов с по 11, като първият добави и 11 борби за дабъл-дабъл. Николай Грозев и Лъчезар Димитров вкараха по 10. В игра след дълго възстановяване от травма и за първи път с екипа на А1 Академик София се появи Мартин Коцев. Той завърши с 4 точки, 4 борби и 5 отнети топки.

На почивката на мача спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова подари клубно шалче и календар по повод 14-годишния рожден ден на момчето в неравностойно положение Тони Панайотов, чиято мечта е да стане спортен журналист. След мача пък целият отбор на домакините се снима с него.

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки