Академик Бултекс с ценна победа в НБЛ

Пловдивският баскетболен тим спечели със силна втора част

Академик Бултекс с ценна победа в НБЛ

Академик Бултекс 99 грабна ценна победа над гостуващия А1 Академик Сф в поредния кръг на НБЛ.

Пловдивският баскетболен тим навакса 4 точки пасив на почивката и след силна втора част спечели с  88:70 /18:14, 18:26, 34:12, 18:18/.

Отборът, воден от Асен Николов изкова успеха си в третата четвърт, която спечели с 22 точки разлика, а в четвъртата направи аванса още по-голям.

Академик Бултекс 99 започна силно и направи серия от 10:0 след две тройки на Васил Бачев и Василие Кнежевич и кошове на Седрик Боуен и Венелин Христов. Гостите се стегнаха и съумяха да стопят 6 точки от този пасив до края на първата четвърт.

Втората започна равностойно, но със силна игра в защита А1 Академик Сф успя да обърне резултата в своя полза.

Секунди преди почивката старши треньорът на домакините Асен Николов реагира остро срещу неточни съдийски отсъждания в ущърб на пловдивчани и бе отстранен от игрището. В крайна сметка двата тима се оттеглиха на антракта с аванс от 4 точки за А1 Академик Сф.

Пловдивският тим излезе преобразен за втората част и с изключително вдъхновена игра и с подкрепата на публиката направи двуцифрена разлика 3 минути преди края на третата четвърт.

Разликата набъбна на 18 точки след тройки на Тенчо Тенчев, Александър Груев и Адриан Секулов. В последната четвърт домакините парираха опитите на съперника да се върне в мача, а благодарение на силните изяви на Обрад Томич и Секулов разликата прехвърли 20 точки към края на срещата.

Обрад Томич бе най-резултатен за победителите със 17 точки, Кнежевич добави 15, Груев – 11, Секулов и Бачев се отчетоха с по 10 точки.

За А1 Академик Сф се отличиха Цветомир Чернокожев с 12 точки, Андрей Иванов и Александър Милов с по 11, като първият добави и 11 борби за дабъл-дабъл. Николай Грозев и Лъчезар Димитров вкараха по 10. В игра след дълго възстановяване от травма и за първи път с екипа на А1 Академик София се появи Мартин Коцев. Той завърши с 4 точки, 4 борби и 5 отнети топки.

На почивката на мача спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова подари клубно шалче и календар по повод 14-годишния рожден ден на момчето в неравностойно положение Тони Панайотов, чиято мечта е да стане спортен журналист. След мача пък целият отбор на домакините се снима с него.

Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Вижте подробности

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Бъкс остава без Янис за старта на плейофите

Гръцката звезда още лекува травма

Косовският Сигал спечели Балканската лига по баскетбол

Вижте подробности

Везенков игра, но не вкара при разгром на Сакраменто (ВИДЕО)

"Кралете" ще търсят място в плейофите през плей-ин турнира

Треньорът на Балкан след успеха над Черно море: Не беше особено красив двубой

Вижте какво каза Васил Христов

Черноморец смачка ЦСКА и записа пети пореден успех в НБЛ

Бургазлии се наложиха убедително над столичани

Сакраменто със здрава издънка без Везенков (ВИДЕО)

"Кралете" пропиляха аванс от 16 точки

Отново Монтана и Берое ще спорят за титлата при дамите

Локомотив София и Рилски спортист в битка за бронза

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки