Челси посреща Нова година с усмивка след обрат на "Емирейтс" (ВИДЕО)

Арсенал рухна за 4 минути в края и допусна четвърта поредна загуба у дома

Челси посреща Нова година с усмивка след обрат на "Емирейтс" (ВИДЕО)

Арсенал допусна загуба с 1:2 от Челси в дербито на Лондон в 20-ия кръг на Премиър лийг. „Артилеристите“ поведоха в резултата в 13-ата минута след гол на Пиер-Емерик Обамеянг, като задържаха аванса до 83-ата минута, когато Жоржиньо върна равенството, а в 87-ата Тами Ейбрахам донесе трите точки за тима от „Стамфорд Бридж“.

Така Челси вече има 35 точки и е на три от третия Манчестър Сити. Арсенал остава на 12-а позиция с 24 точки и инкасира четвърта поредна загуба на своя стадион във всички турнири.

Двубоят започна добре за домакините, които направиха две опасни атаки чрез Нелсън отдясно, а в 9-ата минута Давид Луис нанесе и първия точен удар в мача, но без да затрудни Арисабалага.

Лено трябваше да се намесва в 11-ата след заучено положение на „сините“ и удар на Мейсън Маунт.

В 13-ата минута „артилеристите“ поведоха в резултата. След центриране от корнер Чеймбърс отклони към малкия пеналт за Обамеянг, който изпревари Емерсон и след ефектен плонж прати с глава покрай вратаря.

Преднината на Арсенал можеше да бъде увеличена само след 5 минути, но Лаказет пропусна да се разпише след добра контраатака на своя тим.

В 22-ата минута Калъм Чеймбърс се самоконтузи и се наложи да бъде сменен, като на негово място влезе Шкодран Мустафи.

Франк Лампард реши да прибегне към смените още преди почивката и в 34-ата извади Емерсон, а на негово място влезе Жоржиньо. Това донесе импулс в играта на „сините“, които в 37-ата бяха близо до изравняване на резултата. Аспиликуета засече с глава центриране от корнер и прати към далечната греда, където Курт Зума се размина с топката и не успя да нанесе удар.

Арсенал отвърна с бърза контра, която можеше да доведе до сериозни проблеми за Кепа, но атаката бе спряна след ключова намеса на Канте.

В 43-ата минута Обамеянг отправи силен удар от малък ъгъл, който обаче бе неточен и топката срещна външната страна на мрежата.

Първата сериозна атака след почивката бе организирана от гостите в 48-ата, когато изчистена топка попадна в Канте, който обаче стреля неточно от линията на наказателното поле.

В 66-ата резервата Лампти изведе отдясно Ейбрахам, който пробва силен удар, но Давид Луис се намеси в точния момент и сложи крак на пътя на топката.

Вторият точен удар на Челси дойде едва в 75-ата минута, когато Ейбрахам засече с глава центриране от корнер, но прати в ръцете на Лено.

В 77-ата Жоржиньо задържа в центъра Давид Луис, но вторият му жълт картон бе спестен и реферът отсъди само нарушение в полза на Арсенал. Секунди след това Канте направи сериозна грешка в пеналта и загуби топката, а Джо Уилок не успя да стреля точно и прати в близост до десния страничен стълб.

Драмата стана пълна във финалните минути на двубоя, когато „сините“ стигнаха до пълен обрат. Мейсън Маунт центрира от фаул в 83-ата, Бернд Лено излезе да боксира, но остана под топката, а на далечната греда Жоржиньо трябваше само да подложи крак, за да прати във вратата за 1:1.

Четири минути по-късно се случи и обратът. Тами Ейбрахам организира атака за Челси през центъра и комбинира надясно с Вилиан, който навлезе в пеналта отдясно и върна за Ейбрахам, нападателят пое с гръб към вратата и с бързо завъртане и удар прати във вратата за 2:1.

Челси задържа преднината си и се поздрави с успех при гостуването си на „Емирейтс“.

Дортунд преговаря с Хумелс за нов договор

Защитникът може да остане за още една година, макар да е на 35 години

Кристенсен е сигурен за бъдещето си

Бранителят ще остане в Барселона и за следващия сезон

Салах си тръгва от Ливърпул заедно с Клоп

Крилото няма намерение да продължи авантюрата си на "Анфийлд"

Рома с гневна декларация към Серия А

"Вълците" са недоволни от програмата им за мача с Удинезе на 25-ти април

Ман Юнайтед стиска палци на Борусия Дортмунд да спечели Шампионската лига

"Червените дяволи" чакат сериозен бонус от Джейдън Санчо

Решено е: Милан уволнява Пиоли след края на сезона

Италианецът ще завърши без трофей за пореден сезон

Начо си тръгва от Европа, за да не играе срещу Реал Мадрид

Капитанът на "белия балет" не иска да се изправя срещу родния си клуб

УЕФА пак наказа Мартинес

Аржентинският вратар за пореден път показа характера си

Барселона взима световен шампион без пари

Гуидо Родригес остава свободен агент след края с Бетис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки