ОФИЦИАЛНО: Ерлинг Холанд подписа с Борусия Дортмунд!

Норвежкият тийнейджър ще получава седмична заплата от около 150 000 евро

ОФИЦИАЛНО: Ерлинг Холанд подписа с Борусия Дортмунд!

Ерлинг Холанд най-сетне има нов клуб. След като най-големите отбори в Европа се надпреварваха за младата норвежка звезда на РБ Залцбург, днес той бе представен като футболист на Борусия (Дортмунд), като сделката със сигурност е изненадваща и дори шокираща за мнозина. Сред тимовете, които се бореха за привличането на Холанд личаха имената на Манчестър Юнайтед и Ювентус, но в крайна сметка той ще продължи развитието си в Бундеслигата.

По традиция трансферната сума не бе оповестена, а “жълто-черните” обявиха единствено за колко години е подписал Холанд - до лятото на 2024. Информацията, прокрадваща се в медийното пространство навсякъде из Стария континент обаче сочи, че от Дортмунд са броили на братския отбор на РБ Лайпциг 21 милиона паунда. На “Сигнал Идуна Парк” норвежкият тийнейджър ще получава седмична заплата от около 150 000 евро.

194-сантиметровият нападател е в убийствена форма досега през сезона с 28 гола в 22 мача във всички турнири, включително и 8 попадения в Шампионската лига.

Кариерата на Холанд започва в норвежкия Брюне, преминава през Мьолде и Залцбург, за да се стигне до трансфера в Германия. Мощният атакуващ футболист вече е и национал на страната си, след като дебютира за Норвегия на 5 септември тази година срещу Малта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки