ВАР в нужда се познава! Ливърпул надви Уулвс с две намеси на системата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мърсисайдци продължават с извънземната си серия във Висшата лига

ВАР в нужда се познава! Ливърпул надви Уулвс с две намеси на системата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул спечели и последния си мач за годината. "Червените" надвиха Уулвърхемптън с 1:0 на "Анфийлд" в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига. За успеха на домакините помогна и ВАР. Системата за видеоповторения на два пъти коригира решения на съдията, като в първия случай зачете гол на Садио Мане, а след това отменени попадение на Нето от гостите.
 
Тимът на Юрген Клоп ще посрещне Нова година с аванс от 13 точки пред втория Лестър. Освен това Ливърпул има и мач по-малко от преследвача си. Този сезон "червените" са в серия от 10 поредни победи у дома, а от общо 20 мача са допуснали само едно равенство - срещу Манчестър Юнайтед. 
 
 
След само три минути Ливърпул можеше да излезе напред в резултата. Ударът на Мохамед Салах обаче мина над над вратата. Последваха нови пропуски на домакините. Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино на няколко пъти застрашиха вратата на Патрисио, но попадение не падна.
 
В 42-рата минута Ливърпул отбеляза гол, но трябваше да изчака проверката на ВАР. Адам Лалана игра с рамо, за да асистира на Садио Мане, а сенегалецът откри резултата. Съдията отсъди нарушение на халфа, тъй като прецени, че е ударил топката с ръка. Повторенията обаче ясно показаха, че Ланана не е нарушил правилата и в крайна сметка попадението беше зачетено - 1:0.
 
 
Късно в добавеното време на първата част Нето от гостите също вкара. След центриране от левия фланг, топката се разходи през цялата отбрана на Ливърпул, за да се озове в краката на нападате. Ударът му се оказа непосилен за Алисон. Отново обаче се намеси ВАР. Системата за видеоповторения видя изключително тънка засада на футболист на "вълците" в хода на атаката и голът беше отменен.
 
 
След почивката Ливърпул започна много стабилно в защита, въпреки че гостите опитваха с всички сили да вкарат поне изравнителен гол. Една от малкото грешки на Ван Дайк бе поправена от Алисон, който спаси силен удар на Жота.
 
Заключителните минути на мача преминаха пред вратата на Ливърпул, като гостите сътвориха поне три изгодни положения за гол. Сайс стреля много мощно над вратата от границата на наказателното поле, а малко след това същото стори и Моутиньо. В добавеното време пък коварен изстрел на Траоре бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. В крайна сметка Ливърпул устиска крехкия си аванс и продължи по шампионския график.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: 1. Алисон, 66. Александър-Арнолд, 12. Гомес, 4. Ван Дайк, 26. Робертсън, 14. Хендерсън, 5. Вайндалдум, 20. Лалана, 10. Мане, 11. Салах, 9. Фирмино 
 
УУЛВЪРХЕМПТЪН: 11. Патрисио, 19. Джони, 16. Коуди, 49. Киалман, 5. Бенет, 32. Дендонкър, 29. Винагри, 28. Моутиньо, 8. Невес, 18. Жота, 7. Нето
Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки