Оливер Кан става шеф в Байерн

"Трябва да вкарам страст и ентусиазъм в отбора", заяви легендарния вратар

Оливер Кан става шеф в Байерн

Легендарният вратар на Байерн Мюнхен и на германския национален отбор Оливер Кан влиза в Борда на клуба от 1-и януари и по този начин допълва групата от бивши футболисти в управата.

Официално Титанът, както го наричат старите традиционни фенове от Южна Бавария, ще пътува заедно с отбора на зимния лагер в Катар, а някои медии прогнозират, че той ще има по-сериозна роля дори и от спортния директор Хасан Салихамиджич. Босненецът, който е бил съотборник на Кан, също ще влезе в Борда, но в средата на 2020-а година.

Но явно личните качества на Оливер Кан са оценени много по-високо, защото предположенията са, че от 2021-а година ще наследи Карл-Хайнц Румениге като главен изпълнителен директор. Самият Румениге намекна, че ще отстъпи офиса си на бившия вратар.

"Оливер влиза в клуба с опита си на бивш играч от световна класа, а също така и на успешен бизнесмен, какъвто е след края на кариерата си. Определено ще обогати клуба. Ние нямаме търпение да работим заедно с него, заяви Румениге по повод влизането в управата на 50-годишния бивш вратар.

Повече от 10 години след края на състезателната си кариера, той все още е част от спомените на феновете със своите 429 мача за Байерн. Роден в Карлсруе и започнал кариерата си в местния клуб, Оли Кан има 86 мача за националния отбор на Германия.

"Дълбоко съм свързан с клуба емоционално. Животът ми стана много цветен, образен. Натрупах опит, имах много емоционални моменти- и хубави, и лоши", каза още Кан. И докато новият президент на клуба Херберт Хайнер все още е много срамежлив в публичните си изяви, подобно поведение не може да се очаква от Кан, който никога не се е плашил от конфликти.

"В Байерн трябва да вкарам страст и ентусиазъм. Хората трябва да работят повече и по-отдадено, особено когато става дума за повече от 1000 души на заплата на различни позиции. Нашият клуб е предприятие със 750 милиона евро оборот", допълва Кан.

Лагерът на Байерн в Катар е от 4-и до 10-и януари, а първата среща на Байерн за новия сезон ще бъде на 19 януари срещу Херта Берлин, където ще срещне добрия си приятел Юрген Клинсман, в момента начело на берлинчани.

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки