Павел Колев: Левски единствен няма просрочени задължения към държавата

"Нов стадион е задължителен, Спрингс беше в София и му хареса"

Павел Колев: Левски единствен няма просрочени задължения към държавата

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че според него "сините" са единственият клуб в България, който няма просрочени задължения. Той гостува в студиото на "Дарик радио".

 
"Миналата година по това време Левски бе изваден от Европейските турнири с решение на УЕФА за задължения, които не бяха малко. Основна част от тях бяха към държавата. Тогава се борихме да спасим клуба и да получим лиценз. Сега нещата стоят много по-добре. Левски е абсолютно коректен платец към държава и сме единствения клуб в България, който няма просрочени задължения. Ако някой очаква да размахваме платежни, че сме платили няма да стане. Държавата трябва да бъде строга към всички клубове. Това е важно условие за равнопоставеността на клубовете", коментира Колев.
 
Шефът на Левски  коментира и темата за нов стадион. "Клубът трябва да се превърне в бизнес организация. Трябва да реализира печалба от дейността на този клуб. Без модерен стадион няма как да стане. Това не значи задължително да е скъп. Лошата новина е, че чисто бюрократично нещата са доста сложни. Смея да твърдя, че който клуб в София първи направи хубав стадион ще дръпне пред конкуренцията. Нов стадион е задължителен. Това се ме учили и в университета. Всеки трябва да го е разбрал. Стадионът е в сърцето на всяка футболна икономика и всеки клуб", каза още Колев.
 
Той разкри, че в клуба са обмисляли възможността да пуснат в продажба пакетни билети за първите няколко мача през пролетния дял, но допълнителни подробности по темата ще има следващата седмица.
 
Колев потвърди, че холандският футболист Стайн Спирингс е бил в София и му е харесало.
 
“Селекцията е на дневен ред. Футболистите имат възможност да си починат от напрежението и мачовете изиграни до момента. Това важи и за треньорите, но с Петър Хубчев се чуваме по 3-4 пъти на ден. За нас и за спортния директор няма почивка. Ние сме във всекидневни разговори и преговори. Целта е на 9-10 януари да имаме всички нови футболисти и треньорът да може да ги използва и подготвя добре”, коментира Колев.
 
„С конкретна бройка няма да се ангажирам като нови играчи, но мога да кажа каква е стратегията. Това е първи трансферен прозорец, който в България отваря на 1 февруари. Истината е, че това предизвиква неудобства за клубовете и самите футболисти, които решават бъдещето си. Това ще трябва да е пакет от реформи, които ще се случат в нашия футбол. Това е първият трансферен прозорец, в който имаме структуриран процес и нещата се случват така, както трябва да се случват или поне близо до това, както се случват в европейските клубове. Миналата година по това време говорихме за прословутия триъгълник, който трябва да функционира - кои да се вземат и кои да се освободят - треньор, спортен директор и главен мениджър. Този триъгълник съществува, нямаме тайни един от друг и гледаме в една посока. Не, че няма разногласия, водили сме разговори на висок тон, но мислим в една посока. Левски набелязва футболисти не на база на това кой агент ги е предложил и дали ни е приятел, а по-скоро футболисти, на кои постове имаме нужда. Дълъг процес по идентификация на нужните футболисти и качествата, които трябва да притежават. Това беше един дълъг процес и знаем какво търсим и как трябва да изглежда профила на всеки един пост. Имаме набелязани играчи на всеки пост по няколко на брой, за да не сме зависими“, добави той.
 
„Тази сага със Спирингс върви само по медиите. Процесът протича ясно, логично и точно, както трябва да протече. Да, той беше в България и искаше да се запознае какво представлява Левски. На него му хареса, но от тук нататък всичко е в наши, негови и ръцете на клуба му. Същото стана и с друг футболист, за който дори не се е споменавало”, каза още Павел Колев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки