Селта изпусна трите точки в последните минути срещу Осасуна (ВИДЕО)

Двата тима направиха 1:1 на "Балаидос"

Селта изпусна трите точки в последните минути срещу Осасуна (ВИДЕО)

Един от бойките тимове в Примера дивисион продължава да изпитва затруднения. Селта записа пети пореден мач без победа и все още е прекалено близо до опасната зона. На своя стадион тимът от Виго изпусна успеха срещу Осасуна и битката завърши 1:1.

Всичко се реши в самия край на двубоя. Четвърт час преди края Санти Мина откри и хвърли "Балаидос" в екстаз, като трибуните предвкусваха първи успех от края на ноември насам. Но Чими Авила изравни за гостите от Памплона в 83-та минута и това статукво се запази до края.

Мачът започна равностойно, като в началото домакините имаха надмощие. Те бяха близо до откриването на резултата в 21-та минута, когато Пионе Систо се озова на стрелкова позиция, но изстрелът му срещна гредата.

Малко след това Рафиня Алкантара и Яго Аспас изпуснаха страхотни положения за "небесносините" и така Осасуна някак успя да се опази от попадение. Отново Систо беше близо до откриване на резултата в 41-та минута, но стражът на памплонци се намеси и изби.

Единствената възможност за гостите през първото полувреме дойде в неговото продължение. Тогава Рубен Гарсия беше изведен на чиста позиция, но ударът му срещна лявата греда. В крайна сметка почивката дойде при нулево равенство.

Двата тима си размениха страхотни двуостри атаки в началото и средата на втората част, но голът все така им убягваше. За да дойдат напрегнатите последни минути на двубоя, в които се случи и развръзката в него.

Първо в 75-та минута домакините помислиха, че докосват успеха. Тогава Джоузеф Айдуу пусна страхотен пас през половината терен за Санти Мина и го изведе сам срещу вратаря. Той пусна топката между краката му и вече озовал се сам срещу вратата нямаше как да пропусне - 1:0.

Селта се върна назад да брани крехката преднина и това беше наказано от Осасуна в 83-та минута. Тогава Первис Еступинан пусна невероятен фалцов пас от левия фланг в наказателното поле, с който елиминира цялата защита на "небесносините" и намери непокрития Чими Авила, за когото не представляваше трудност да се разпише за 1:1.

С тази развръзка Осасуна събра 24 точки и уверено се утвърждава в средата на таблицата. Селта е само с 15, благодарение на които поне се измъкна от зоната на изпадащите, но е с равен актив с последния в нея Майорка.

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки