ЛЕТЯЩ СТАРТ НА 2020: Юве громи, Кристиано с първи хеттрик в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите разбиха за едно полувреме Каляри на Десподов с 4:0 и оглавиха класирането

ЛЕТЯЩ СТАРТ НА 2020: Юве громи, Кристиано с първи хеттрик в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано Роналдо поведе Ювентус към страхотно начало на новата 2020 година.

Португалецът наниза дебютния си хеттрик в Серия А, а шампионите разгромиха с 4:0 гостуващия Каляри след попадения през второто полувреме на срещата от XVIII кръг на Серия А. 

Така те събраха 45 точки и оглавиха временното класиране, докато Роналдо се разписа за първи път в пет поредни срещи от Калчото и вече има попадения срещу всички отбори в първенството с изключение на Рома.

Двубоят започна предпазливо, но домакините постепенно овладяха инициативата и в 20-ата минута Хуан Куадрадо се озова на отлична позиция след двойно подаване, но предпочете да върне назад към Кристиано, който беше блокиран. 

В 30-ата CR7 се отскубна и отправи опасен удар с глава след плонж - вратарят изби. Ситуацията беше анулирана заради засада. В 35-ата Мерих Демирал нанесе много добър удар с глава след корнер, ала топката отскочи от напречната греда.

В 49-ата Рагнан Клаван потърси подаване към другия централен защитник. Пасът не беше добър, Кристиано стигна до топката, финтира вратаря и реализира на празна врата - 0:1.

В 52-рата торинци бяха много близо и до второ попадение. Дибала се вклини в наказателното поле, стреля, вратарят спаси, топката се удари в защитник на гостите, а стражът имаше късмет тя отново да се чукне в него.

В 60-ата гостуващият тим създаде чудесна голова възможност. Топката беше центрирана отдясно към далечната греда, където Джовани Симеоне нанесе удар с глава и затрудни Войчеш Шчесни, който майсторски парира. В 67-ата Дибала навърза защитата на съперника и изработи дузпа. Кристиано я реализира с лекота за 2:0.

В 81-вата Роналдо изведе Гонсало Игуаин, аржентинецът финтира защитник и стреля по диагонала, топката рикошира и влезе в мрежата за 3:0. Минута по-късно Роналдо получи в наказателното поле от Дъглас Коща и мушна в близкия ъгъл, оформяйки първи хеттрик в Серия "А" и крайния резултат.

В третата добавена минута Жоао Педро удари греда в опит за почетен гол.

Така Каляри на българския национал Кирил Десподов започна годината с трета поредна загуба в Серия А и остана на шестата позиция с 29 точки, изоставайки с 16 от новия лидер Ювентус.

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки