ФАНТАСТИЧНИ БЪЛГАРСКИ "ЛЪВОВЕ"! Франция е на колене (СНИМКИ+ВИДЕО)

Цецо Соколов и компания повалиха с 3:2 "петлите", пътят към Токио 2020 е открит!

ФАНТАСТИЧНИ БЪЛГАРСКИ "ЛЪВОВЕ"! Франция е на колене (СНИМКИ+ВИДЕО)

Българският национален отбор по волейбол победи по изключително драматичен начин Франция с 3:2 (25:23, 17:25, 25:22, 19:25, 15:8) в първия си мач от Група В на европейската олимпийска квалификация в Берлин, която е последен шанс на отборите да се класират за Токио 2020.

От трибуните в легендарната зала “Макс Шмелинг хале” отбора подкрепяха спортният министър Красен Кралев и новият силен човек във волейбола Любо Ганев, както и голяма българска агитка. 

Много наши сънародници, които живеят в германската столица, бяха опора за националите ни в решителните моменти. Момчетата на Силвано Пранди се раздадоха в битката, продължила над два часа. 

Лидерът на българския тим Цветан Соколов беше в стихията си и реализира 23 точки. Той и съотборниците му показаха фантастична игра в защита и обезличиха звездата на французите Ървин Нгапет.

Капитанът ни Виктор Йосифов беше отличен и постигна 12 точки, а Мартин Атанасов, който се появи като резерва, заби 15 точки в полето на съперника. 

Момчетата ни повеждаха на два пъти в резултата, а в тайбрека бяха повече от категорични, подчинявайки "петлите" и нанасяйки първата им загуба в турнира, след като вчера те победиха с 3:0 Сърбия. 

С победата България взе две много ценни точки, докато Франция получи само една. 

Мачът започна с две отлични атаки на Виктор Йосифов, а Жан Петри сериозно затрудни пострещането ни и успя да изравни и дори да изведе Франция напред. След преполовяването на гейма отново Йосифов бе в основата на повеждане с две точки при 20:18.  Мощен сервис на Розалин Пенчев помогна на Светослав Гоцев да спре с блокада атака на Жан Патри за 21:18. Лоран Тили взе второто си прекъсване в първата част. Националите успяха да поведат с 4 точки при 22:18.

Ас на Велизар Чернокожев изведе България до геймбол при 24:21, а Цветан Соколов атакува мощно за 25:23 в първата част.

Франция поведе с 3:0 в началото на втория гейм. Цветан Соколов записа първа точка за България във втората част - 1:3. Нова мощна атака на Цветан Соколов със скорост 116 км/ч и 2:4, след което Ървин Нгапет атакува в аут за 4:5.

Светослав Гоцев атаку през центъра за 5:6. Атака на Бартелеми Шинениезе направи резултата 9:5 за Франция. Тежък начален удар на Жан Патри и атака на Бенжамен Тонюти доведе до 6:10, а Франция поведе с 11:7 след близо 5 минутна разправия между Лоран Тили и съдиите.

Това повлия на играта в българското поле, като съперникът успя да се откъсне по-сериозно в резултата. До края положението се запази и "петлите" изравниха. 

В третия гейм на терена се появи Алекс Грозданов, на полето остана и Мартин Атанасов, който имаше периодични изяви в първите две части. Завърна се и Тодор Скримов. Момчетата на Силвано Пранди стартираха с настроение и успяха да запазят ритъма до края, въпреки опитите на противникада се върне в играта. В ключовите моменти разликата между двата тима намаля, но нашите затвориха успешно частта и си върнаха предимството в двубоя при 25:22. 

Четвъртата част тръгна добре за родните представители, но французите съумяха да излязат от ситуацията. Играта продължи равностойно, но състезателите на Лоран Тили отново успяха да вземат инициативата. Нашите момчета се мобилизираха и се доближиха до съперника на няколко пъти, като имаха превес в атака. Това обаче не помогна в решителните моменти и мачът влезе в тайбрек. 

Там нещата бяха под контрола на българите през по-голямата част от времето, като изключим трите сбъркани сервиса, които донесоха точки на Франция в началото. Впоследствие "лъвовете" запазиха хладнокръвие и се откъснаха, като приключиха двубоя след 15:8. 

Утре България се изправя срещу Холандия в 15:00 ч. б.в. във втория си мач от групата.

БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ 3:2 (25:23, 17:25, 25:22, 19:25, 15:8)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Алекс Грозданов - Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ФРАНЦИЯ: Бенжамен Тонюти, Жан Патри, Ървин Нгапет, Кевин Тили, Никола Льо Гоф, Бартелеми Шинениезе - Женя Гребенников-либеро
Старши треньор: ЛОРАН ТИЛИ.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки