В ЛОНДОН: Арсенал наказа жестоко пропуските на Лийдс (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Топчиите“ с две от две през новата година, чакат Борнемут в следващия кръг за ФА Къп

В ЛОНДОН: Арсенал наказа жестоко пропуските на Лийдс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал записа втора последователна победа през новата година, която започна с успех над Манчестър Юнайтед за първенство и продължи с минимален триумф над Лийдс с 1:0 в мач от третия кръг на турнира за ФА Къп.

Наставникът на тима Микел Артета заложи на състав, близък до оптималния, но въпреки това гостите изненадващо надиграха тотално своя именит опонент през първото полувреме.

Те можеха да водят убедително, ако не бяха пропуските на нападателя им Патрик Бамфорд и добрите изяви на вратаря Емилиано Мартинес, на когото веднъж гредата помогна преди почивката.

След нея обаче Александър Лаказет също удари напречния стълб, а малко по-късно Рийс Нелсън вкара победното попадение, макар и с доза късмет. 

Такъв имаха „топчиите“ още в началото на срещата, когато Бамфорд стреля покрай гредата. Не след дълго отново той можеше да открие, но Роб Холдинг поправи грешката си и го блокира.

В 13-ата минута Мартинес спаси изстрел на Харисън, който след това изведе чудесно Патрик Бамфорд и той нацели напречната греда. 

В 21-ата минута отново Мартинес трябваше да се намесва решително, за да запази нулевото равенство, като същото се случи и в 31-ата.

До почивката Лийдс продължи да доминира и да създава положения, като за 45 минути отправи цели 15 удара към вратата на Арсенал, колкото този сезон успя да нанесе само Ливърпул на своя "Анфийлд".

След паузата обаче „артилеристите“ заиграха по-силно и в 51-ата минута Лаказет удари напречната греда със силен шут от свободен удар.

Четири минути след това лондончани наказаха пропуските на своя опонент и откриха резултата.

В 55-ата Рийс Нелсън вкара от добавка едва втория си гол в 29 мача за Арсенал, възползвайки се от рикошет след остро центриране на Лаказет. 

До края повече попадения не паднаха и така „топчиите“ си уредиха среща с Борнемут в четвъртия кръг на ФА Къп.  

АРСЕНАЛ - ЛИЙДС 1:0
1:0 Нелсън 55 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки