Конте: Лукаку е нешлифован диамант

"Сега е лесно всички да го хвалят", заяви треньорът на Интер

Конте: Лукаку е нешлифован диамант

 Интер спечели много важни 3 точки при гостуването си на Наполи и отново се изравни с Ювентус на върха в Серия “А”. Това беше победа №100 за Антонио Конте в първенството и първа на “Сан Паоло”. Треньорът на “нерадзурите” похвали специално Ромелу Лукаку, който отбеляза два от головете за успеха.

“Статистиката не ме интересува особено”, отсече Конте и отговори на критиките на Фабио Капело, според когото Интер играе дефанзивно и разчита основно на контраатаки.
“Не мисля, че сме се играли защитно. Опитвахме се да пресираме Наполи дълбоко в тяхната половина, при това през целия мач. Ние сме отбор, който във всеки момент знае какво трябва да прави на терена. За щастие, съперниците ни уважават повече, отколкото медиите. Мнозина мислят, че печелим, защото играем на контри, но нашият подход е различен”, обясни Конте.

“Никога не е лесно да победиш в Неапол и очевидно този успех има голяма стойност. Показахме характер и натрупахме повече увереност. Винаги има риск, когато пресираш съперника в неговата половина, защото една грешка може да доведе до огромни свободни пространства. Избрах Алесандро Бастони да е титуляр вместо Диего Годин и в това няма нищо странно. Бастони е само на 20, но се справя чудесно, изпълнява указанията и е много полезен за тима. Искам от него единствено да е малко по-агресивен”, сподели треньорът на Интер.

“Лукаку? Сега е лесно всички да го хвалят, но какво се говореше за него преди няколко седмици… Винаги съм казвал, че Ромелу е нешлифован диамант. Лаутаро Мартинес е същият. Тези момчета са още млади и тепърва ще показват най-доброто от себе си. Исках Лукаку и в Челси, и в Ювентус. Сега съм доволен, че мога да работя с него”, заяви Конте.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки