БЪЛГАРИЯ ЛИКУВА! С 3:2 елиминирахме Сърбия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Цецо Соколов и компания продължават битката за Токио 2020!

БЪЛГАРИЯ ЛИКУВА! С 3:2 елиминирахме Сърбия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Волейболните ни национали продължават с отличното си представяне на олимпийската квалификация в Берлин.

Цецо Соколов и компания се класираха за полуфиналите, след като спечелиха с 3:2 (25:21, 24:26, 25:21, 20:25, 15:13) срещу Сърбия.

Така българите събраха 7 точки и завършиха на първо място в групата. Втори станаха французите. 

Националите ни се нуждаеха от само два гейма, за да продължат напред. След като ги спечелиха и потопиха звездите на съперника в сълзи, мачът се доиграваше. На полето се появиха резервите, които не се предадоха и записаха престижен успех срещу корав съперник.

На полуфиналите България ще играе с втория от другата група. За момента това са словенците, на които обаче им предстои мач с Чехия. При успех те ще завършат първи, а второто място ще е за Германия.
 
 
Двубоят срещу сърбите започна с точка за „лъвовете“ след безупречна атака на Соколов, но "плавите" бързо изравниха. Гонитбата продължи до 8:8. Атанасиевич и компания дръпнаха с точка за 11:10 след неразбирателство на блокадата. Сърбия адържа аванса си до 12:11, след което нашите направиха четири последователни точки. Началото беше поставено със страхотно изпълнение на Скримов от сервис. Отличи се и Алекс Грозданов на мрежата. Националите ни удържаха аванса си до края на гейма. При 24:19 българите пропуснаха първите два геймбола, но все пак затвориха частта при 25:21.
 
"Лъвовете" поведоха и в началото на втория гейм, но преднината им бързо бе заличена. Геймът се движеше точка за точка, като никой не успяваше да дръпне в резултата. Аут на сърбите даде преднина от една точка за България, последва и ас на Сеганов за 18:16 в полза на „лъвовете“. Авансът ни обаче беше стопен от „плавите“, които дръпнаха във финалната част на гейма с 23:21. Последва ново изравняване от страна на българския отбор, но в крайна сметка Сърбия затвори гейма при 26:24 в своя полза.
 
 
Третата част не започна добре за нашия отбор, който при 2:2 допусна четири поредни точки. Силвано Пранди поиска тайм аут, след който сърбите добавиха още една – 2:7.

Начало на обрата дадоха два блок аута. „Лъвовете“ се мотивираха и показаха борбен дух, а скоро дойде и изравняването - 9:9. Българите поведоха при 15:14, след което и при 18:17. Йосифов ни изведе напред в резултата отново, вече с две точки преднина при 21:19. Отлична игра на Соколов направи резултата 24:21. Атака на Грозданов сложи точка на гейма – 25:22. Така „лъвовете“ си гарантираха място на полуфиналите още преди края на двубоя.
 
В четвъртата част селекционерът Силвано Пранди промени напълно състава, пускайки на терена Добромир Димитров, Светослав Гоцев, Розалин Пенчев, Велизар Чернокожев, Теодор Тодоров и Николай Пенчев и Петър Каракашев (либеро). Българите заиграха вдъхновено, продължавайки победния ритъм на съотборниците си. Постепенно нашите момчета бяха настигнати от европейските шампиони, които сътвориха обрат и вкараха мача в тайбрек. 
 
 
Там сърбите поведоха в резултата, "трикольорите" обаче наваксаха. Това се случи още веднъж, но българската мощ не бе спряна от "плавите" и нашите записаха крайния успех.

Спортният министър Красен Кралев поздрави отбора за великолепната победа с пост във „Фейсбук“, ето какво написа той:

 

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки