АДИОС, ТОКИО! "ЛЪВОВЕТЕ" се сбориха, но паднаха от Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Респект, момчета! Късметът помогна на Бундестима

АДИОС, ТОКИО! "ЛЪВОВЕТЕ" се сбориха, но паднаха от Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Мъжкият волейболен тим на България се прости с участие на Игрите в Токио, след като загуби с 1:3 (20:25, 23:25, 25:20, 23:25) от Германия в полуфинален мач от европейската квалификация в Берлин. "Лъвовете" бяха пометени от домакините в първите два гейма, но отказаха да развеят бялото знаме. Те се сбориха здраво с немците, измъкнаха третата част, а бяха близо да спечелят и четвъртата, но нямаха и късмет.
 
Тимът на Силвано Пранди заслужава похвала за цялостното си представяне в немската столица. Мнозина очакваха нашите да не излязат от групата. Те обаче надиграха европейския шампион Сърбия, Холандия и Франция. Именно "петлите" ще играят с Германия на финала. Само победителят получава виза за Токио 2020.
 
 
Бундестимът набра скорост още на старта на първия гейм и поведе с 10:6. Българите намалиха разликата наполовина, но немците отново дръпнаха - 17:11. Момчетата на Силвано Пранди успяха да се доближат на точка от съперника - 19:20. Домакините обаче нямаха намерение да спират до тук и се откъснаха за пореден път - 24:19. Селекционерът на "лъвовете" направи смяна - Николай Пенчев влезе на мястото на Мартин Атанасов, но това не даде резултат. Немците поведоха след 25:20. 
 
Във втората част момчетата на Андреа Джани тръгнаха силно, след което "лъвовете" изравниха за 3:3. Последва силна серия на Германия, и селекционерът Силвано Пранди потърси промяна - Розалин Пенчев зае мястото на Тодор Скримов. Преднината на съперника се увеличи - 15:8. От българския щаб направиха двойна смяна - Велизар Чернокожев смени Цветан Соколов, Добромир Димитров застана на мястото на Георги Сеганов. Българските състезатели отново се доближиха на точка при 17:18, но бяха спрени от бомбения сервис на Рубен Шот. На полето се завърнаха Соколов и Сеганов. Нашите бяха близо до брейк точка още няколко пъти, но шансът бе на страната на германците. В атака и на блокада двата отбора бяха почти равностойни. 
 
 
Немците поведоха в началото на третата част, след което ролите се размениха. Впоследствие играта тръгна точка за точка и продължи така през по-голямата част от гейма. След 18:18 българите се мобилизираха и излязоха напред. Възходящата линия се запази до края, "лъвовете" играха все по-вдъхновено и в крайна сметка намалиха пасива на 1:2 гейма след 25:20. 
 
Резултатът бе равен до седмата точка, след което Бундестимът постепенно се откъсна. Това нахъса нашите, които отново бяха на косъм от изравняване при 14:15. Немците поддържаха напрежението, но българският тим не се отказа и стигна до брейк точка. Домакините продължиха да тормозят родната защита, селекционерът на немците допълнително накъсваше играта с технически прекъсвания. Това оказа своето влияние - "лъвовете", както и съперникът започнаха да правят повече грешки, Интригата се запази до самия край, но в крайна сметка Бундестимът се поздрави с успеха и спечели място на финала срещу Франция.  
 
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки