ОБЗОР: Саутхемптън и ВАР обърнаха Лестър и разклатиха второто място на "лисиците" (РЕПОРТАЖИ)

Вижте тук как завършиха обедните срещи в Англия

ОБЗОР: Саутхемптън и ВАР обърнаха Лестър и разклатиха второто място на "лисиците" (РЕПОРТАЖИ)

Вторият във Висшата лига Лестър претърпя поражение с 1:2 при домакинството си на Саутхемптън в мач от 22-ия кръг на английския елит. 

"Лисиците" се задържаха пред Манчестър Сити с две поредни победи, но сега отново тегне заплахата от това шампионите да ги изместят от мястото в подножието на върха, където Ливърпул изглежда недостижим. 

"Светците" започнаха доста активно, като Дани Ингс на два пъти застраши Шмайхел. В 14-та минута обаче Денис Прает откри за Лестър. Джейми Варди получи на скорост отляво, напредна и пусна пас по конец към Прает, който от няколко метра не сбърка. 

Само пет минути по-късно обаче Саутхемптън изравни. Лонг намери Армстронг в наказателното поле, който стреля, а топката се отклони в тяло на защитник в синьо и влезе във вратата на домакините. 

До края на полувремето Хойберг и Лонг отправиха опасни изстрели, но без успех. През втората част събитията бяха далеч по-малко, като единствено Джони Еванс и Армстронг стреляха към двете врати. 

В 65-та минута бе отсъдена дузпа за гостите, но след намесата на ВАР решението на главния съдия бе отхвърлено.

Така се стигна чак до 81-та минута, когато сериозна грешка в защитата на Лестър позволи на Дани Ингс да се откъсне сам срещу Шмайхел и да го преодолее за 2:1. Точно в 90-та минута Джони Еванс прати топката във вратата на "светците", но радостта на домакините бе кратка, след като ВАР показа, че защитникът е бил в засада. 

Така Лестър остана с 45 точки - само на една пред Манчестър Сити и то преди "гражданите" да изиграят срещата си от кръга. Саутхемптън пък продължава да е пореден мач без загуба и вече има 28 точки на 12-то място.

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ВИЖТЕ ТУК

Всички мачове от Висшата лига днес:

Кристъл Палас – Арсенал 1:1

Челси – Бърнли 3:0

Евертън – Брайтън 1:0

Лестър – Саутхемптън 2:2

Манчестър Юнайтед – Норич 4:0

Уулвърхемптън – Нюкасъл 1:1

19:30

Тотнъм – Ливърпул   ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

от петък:
Шефилд – Уест Хем 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки