Щафетата ни не завърши в Оберхоф

Българите бяха затворени с обиколка, Норвегия спечели

Щафетата ни не завърши в Оберхоф

Българската щафета остана на последното 26-о място в старта на 4 по 7.5 км от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Още на първи пост Красимир Анев въртя две наказателни обиколки и използва 5 допълнителни патрона, след това Антон Синапов влезе в три наказателни рунда и му трябваха 6 допълнителни патрона. На трети пост Димитър Герджиков използва 3 патрона, а Владимир Илиев не стартира, след като българите бяха затворени с обиколка. 

 
Норвегия спечели. Ларс Хегле Биркеланд, Ерлен Бьонтегаард, Йоханес Дале и Ветле Кристиансен изминаха трасето за 1:19:32.3 час, след като направиха две наказателни обиколки и използваха 8 допълнителни патрона. От отбора отсъстваха братята Йоханес Тингес Бьо и Тарей Бьо. 
 
Това е двоен успех за Норвегия в щафетните стартове днес в Оберхоф, след като по-рано днес норвежките спечелиха и женската надпревара. 
 
На второ място при мъжете се нареди Франция с голямата звезда Мартен Фуркад. "Петлите" завършиха с пасив от 4.4 секунди с две наказателни обиколки и 6 допълнителни патрона.
 
Домакините от Германия заеха третата позиция на 48.2 секунди с две наказателни обиколки и 14 допълнителни патрона. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки