Челси постигна класическа победа над Бърнли (ВИДЕО)

Така "сините" запазват четвъртата си позиция в класирането с 36 точки

Челси постигна класическа победа над Бърнли (ВИДЕО)

 Челси постигна класическа победа над Бърнли в двубой от 22-и кръг на Висшата лига. Жоржиньо изведе "сините" напред след попадение от дузпа. В 38-ата минута Тами Ейбрахам порази вратата на гостите, за да удвои аванса на своите. В началото на втората част Калъм Хъдсън-Одой оформи крайното 3:0 на "Стамфорд Бридж". 

 
В 18-ата минута Хендрик порази мрежата на Кепа. След проверка с ВАР на попадението обаче, съдията Кевин Френд отмени гола заради засада.  Малко по-късно Матю Лоутън опита да отнеме топката от навлизащия на скорост Уилиан, но извърши нарушение срещу бразилеца, заради което реферът отсъди дузпа за "сините". 
 
Жоржиньо се нагърби с удара от бялата точка и изпрати топката във вратата на Ник Поуп, извеждайки своите напред в 27-ата минута.  Бърнли обаче не се стъписа от полученото попадение и продължи да атакува. В 34-ата минута Дуайт МакНийл изпълни свободен удар, пращайки топката в долния ляв ъгъл, където Кепа се хвърли с решаващ плонж. 
 
Секунди по-късно Бен Мий засече центриране и стреля с глава към средата на вратата, но опитът му бе блокиран от "син" защитник. В 38-ата минута Тами Ейбрахам удвои аванса на Челси. Младият нападател засече добро центриране на Рийс Джеймс и с глава изпрати топката зад гърба на Поуп. В края на първата част Джеймс можеше да оформи класиката, но Поуп се намеси великолепно и изби топката в ъглов удар. 
 
Второто полувреме започна повече от перфектно за "сините", които отбелязаха ново попадение в 49-ата минута. Сесар Аспиликуета центрира прецизно към Калъм Хъдсън-Одой, чийто бомбен удар попадна в мрежата на Бърнли. Последва преглед на попадението с помощта на ВАР, но голът бе зачетен, след като съмненията за засада паднаха. 
 
"Синята" атака не спря и момчетата на Франк Лампард пропуснаха куп възможности да покачат резултата. В 64-ата минута Ейбрахам опита да отбележи ново попадение, но стражът на Бърнли успя да го откаже със страхотна проява. Малко по-късно отново Ейбрахам пробва удар с глава, който обаче премина встрани от вратата. 
 
В 75-ата минута Поуп извърши поредна невероятна вратарска проява и отказа и Уилиан. Бразилецът перфектно си освободи пространство, но не успя да преодолее стража. В 79-ата Месън Маунт пласира нисък удар в средата на вратата, но Поуп и тук бе на точното място и парира удара. 
 
До края на срещата липсваха по-опасни ситуации и класическия резултат в полза на "сините" се запази. 
 
Така Челси запазва четвъртата си позиция в класирането с 36 точки. Бърнли пък записва четвърта поредна загуба и се смъкна до 15-а позиция с 24 пункта.
Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки