ШЕСТСТЕПЕНЕН ТАЙФУН! Ман Сити си го изкара на Астън Вила (ВИДЕО)

Вечер на рекордите за Серхио Агуеро при разгромна победа на „Вила Парк“

ШЕСТСТЕПЕНЕН ТАЙФУН! Ман Сити си го изкара на Астън Вила (ВИДЕО)

Манчестър Сити постигна една от най-изразителните си победи от началото на сезона в Англия, след като разби с 6:1 Астън Вила. Единственият мач на „гражданите“ с по-изразителен резултат е впечатляващото 8:0 над Уотфорд на 21 септември 2019-а. Тази вечер бе специална за Серхио Агуеро, който вкара три гола и подобри два рекорда – за най-резултатен чужденец във Висшата лига (аржентинецът вече има 177 попадения, втори е Тиери Анри със 175) и за най-много отбелязани хеттрици (Агуеро записа своя хеттрик №12, изпреварвайки Алън Шиърър). Рияд Марез отбеляза първите две попадения на „Вила Парк“, а Габриел Жезус също се разписа в двубоя. В 90-ата мината Ел Гази вкара почетно попадение от дузпа за домакините. След успеха Сити изпревари Лестър в класирането и вече е на второ място с 47 точки. „Лисиците“ са с 45, а лидерът Ливърпул изглежда недостижим с 61 точки. Астън Вила пък остава на 18-о място с 21 точки.

Астън Вила не успя да се противопостави на „гражданите“ по никакъв начин през първите 45 минути и получи четири гола в своята врата.

Доминацията на гостите започна от самото начало на двубоя, като на няколко пъти футболистите на Пеп Гуардиола поставиха под напрежение отбраната на Вила, която се пропука сериозно в 18-ата минута. Дринкуотър бе преодолян с лекота в пеналта от Марез, след което алжирецът стреля точно за 1:0.

Шест минути по-късно тимът от Манчестър увеличи преднината си. Агуеро проби в наказателното поле отляво, след което се пребори с двама бранители и извади топката назад, Дринкуотър се забави с изчистването и Жезус изби от краката му към Марез, а нападателят не сгреши и за втори път огорчи домакините.

Габриел Жезус направи сериозен пропуск в 26-ата, когато получи в наказателното поле с гръб към вратата, обърна се бързо и стреля, но над напречната греда.

В 28-ата минута Серхио Агуеро проби през центъра и с плътен удар отбеляза красив гол, който бе негов 175-и в Англия, изравнявайки се с Тиери Анри на върха в класацията за чужденци голмайстори.

В 38-ата Давид Силва изпълни много добре фаул, като топката мина на сантиметри от целта.

В 41-ата, при една от малкото си преминавания в половината на Сити, Ел Гази пробва диагонален шут, който нямаше нужната точност.

В добавеното време Де Бройне направи феноменален пас към Габриел Жезус, който покачи на 4:0.

Сити продължи с офанзивата си и след почивката, като гостите търсеха още по-изразителна победа.

В 57-ата Серхио Агуеро отбеляза втория си гол, негов 176-и в елита, с което стана едноличен лидер в класацията при голмайсторите чужденци във Висшата лига.

В 64-ата Давид Силва стреля отляво, но Найланд изби с крак. Топката попадна в Габриел Жезус, който шутира към опразнения от вратаря ъгъл, но Мингс успя да се намеси и да избие пред голлинията.

В 78-ата вратарят на Вила се намеси отлично при удар на Жезус отдясно. Нямаше и минута по-късно, когато бразилецът бе близо до хеттрика, но стреля близо до сглобката на горния ляв ъгъл.

Втори рекорд във Висшата лига падна в 81-ата минута, когато Марез се възползва от грепка в отбраната и изведе Агуеро, който с много мощен шут прати в мрежата за своя хеттрик №12, с което изпревари легендата Алън Шиърър по този показател.

Ел Гази направи загубата на Вила е една идея по-малко горчива в добавеното време, вкарвайки почетно попадение за домакините от дузпа.

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки