СКАНДАЛ В ИТАЛИЯ: Треньор нападна тифози с "ку*и синове"!

"Майка ми се бори във войната, за да даде свобода да говорят на тези глупави хора", заяви Гасперини

СКАНДАЛ В ИТАЛИЯ: Треньор нападна тифози с "ку*и синове"!
Треньорът на Аталанта Джанпиеро Гасперини не бе доволен от загубата от Фиорентина с 1:2 на 1/8-финалната фаз за Купата на България. Италианският специалист остро разкритикува обидните скандирания на тифозите на Фиорентина по негов адрес.

„Тези ку*и синове, майка ми се бори във войната, за да даде свобода да говорят на тези глупави хора, които ме обиждаха. Никога не съм правил подобно нещо. Това е обида, която надхвърля спорта“, бе гневният коментар на Гасперини.

Специалистът заяви, че тимът му е бил уморен, а домакините са показали по-голяма агресия и желание за победа.

„Отборът ни изглеждаше уморен. Не успяхме да се възстановим добре след мача с Интер. Имахме пасив след първото полувреме и въпреки това можехме да спечелим. Фиорентина имаше повече агресия от нас. През първите 45 минути играхме по-затворено, но мачът за Калдара бе положителен.

През второто полувреме допуснахме лесен гол. След като изравнихме и изгониха Пецела, можеше да спечелим, но ни липсваше енергия. Фиорентина искаше да спечели повече. Гомес и Иличич влязоха през втората част, но не успяхме. Дори през първото полувреме имахме възможности след ударът с глава на Пашалич в гредата, докато през второто полувреме стояхме по-отзад и внимавахме.

Треньорът на Аталанта говори и за новото попълнение Матиа Калдара.

„Той не игра дълго време заради контузия. Последният му мач в Серия А беше при нас.. Тренира от два месеца. Много добре познавам качествата му и днес се справи стабилно, въпреки трудностите за отбора“, каза специалистът.

Гасперини сподели и целите на „бергамаските“ през втората половина на сезона.

„Нека всички се опитаме да останем спокойни. Въпреки че отпаднахме за Купата на Италия, се опитахме да уважим турнира и да продължим в следващия кръг. В момента сме четвърти в Серия А и това фантастична позиция за нас. Според мен можем да повторим миналогодишното ни постижение. Шампионската лига е черешката на тортата“, добави още той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки