Рубен Пинто: Имаме най-добрите фенове, пред които съм играл

ЦСКА беше възроден от много богат българин, който на практика е стартирал изграждането на клуба наново - от нулата, разказва халфът пред "А Bola"

Рубен Пинто: Имаме най-добрите фенове, пред които съм играл

Имаме най-добрите фенове, пред които съм играл в кариерата си, споделя халфът на ЦСКА Рубен Пинто в голямо интервю за водещия португалски спортен вестник “A Bola”. Разказът с играча е поместен на цели две страници. Договорът на играча с “червените” изтича през лятото и засега не е подновен. Пинто обаче не говори по тази тема.

 
“По-рано през сезона беше проведено гласуване сред играчите кой да е капитан. Аз и Петър Занев получихме 90% от гласовете. Явно колегите ми са видели характеристиките на лидер в мен и съм щастлив. Занев е първият капитан. Водещият винаги трябва да е българин заради комуникацията със съдиите. Аз все още не говоря добре български, макар че разбирам много от това, което се говори. В отбора има играчи от доста националности, а Занев почти винаги говори на английски, така че се разбираме. Но пък по време на мачовете почти винаги можеш да чуеш псувни на португалски”, разказва през смях Пинто.
 
“ЦСКА беше възроден от много богат българин, който на практика е стартирал изграждането на клуба наново - от нулата. Той полага огромни усилия, за да върне ЦСКА на върха. Преди години клубът е бил във финансова криза, но сега получаваме всичко навреме. Знам колко е скъпо, за да възродиш институция като ЦСКА, но се надявам, че след няколко години ще си е заслужавало. ЦСКА в момента страда доста, но съм сигурен, че скоро ще се върне на върха и ще има силно присъствие в евротурнирите. През миналия сезон бяхме много близо до титлата, но останахме на една точка и чувството беше изключително горчиво”, споделя още той.
 
“Зимната пауза в България е по-дълга от лятната и е малко по-трудно да запазиш формата си. На лагера в Турция имахме по две тренировки на ден и бяхме на прага на силите си”, продължава португалецът.
 
“При всяка пауза за нациионалните отбори се прибирам до Лисабон, за да се видя с роднините си. Обичам да ходя и до Солун, защото винаги съм живял до море и в София това ми липсва. За щастие не съм имал сериозни контузии, надявам се да продължа така и през 2020-а и да се представя още по-силно”, пожелава си Пинто.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки