ОБЗОР: Селта измъкна само точка от Билбао на "Сан Мамес" (РЕПОРТАЖИ)

Всички резултати от играните двубои в Ла Лига

ОБЗОР: Селта измъкна само точка от Билбао на "Сан Мамес" (РЕПОРТАЖИ)

Днешната неделна програма в Ла Лига започна в 13:00 часа с двубоя Майорка – Валенсия. Домакините бяха в серия от шест поредни мача без победа и само 1 точка от двубоите, а в класирането заемаха 18-ото място с 15 точки. Валенсия пък влезе в двубоя с погледа към Топ 5, но вместо това „прилепите“ записаха тежка загуба с 1:4.

Майорка реши всичко в мача в първите 45 минути, вкарвайки три безответни гола. Райло откри в 7-ата минута, а Будимир се разписа на два пъти (22-а и 41-ва) до почивката.

Дани Родригес покачи на 4:0 в 79-ата, а Феран Торес отсрами „прилепите“ с гол в 82-ата.

Така Майорка се изкачи с позиция нагоре и вече е над зоната на изпадащите, Валенсия остава на 7-ото място с 31 точки.

В двубоя от 15:00 часа Бетис не остави никакви шансове на Виляреал, печелейки домакинството си с 3:0. Борха Иглесиас бе точен в 27-ата след асистенция на Каналес, а в 44-ата Хоакин удвои. Дълбоко в добавеното време на двубоя Каналес оформи крайния резултат.

Еспаньол продължава да изживява истински Ренесанс под ръководството на Абелардо, като „папагалчетата“ записаха 4 точки в двата си последни мача. В предни кръг Еспаньол измъкна точка от шампиона Барселона, а днес успя да се наложи с 2:1 като гост на Виляреал.

Еспаньол поведе в резултата още в 5-ата минута чрез Давид Лопез. Раул Томас удвои в 47-ата, а силите на „жълтата подводница“ стигнаха само за почетен гол в 62-ата, който бе дело на Санти Касорла от дузпа.

В двубоя от 19:30 Атлетик Билбао посрещна у дома Селта. Гостите от Виго поведоха в 56-ата чрез Рафиня, но не успяха да задържат аванса си и в 76-ата Атлетик изравни след точно изпълнена дузпа от Раул Гарсия.

Така Селта пропусна да излезе от зоната на изпадащите и остава на 18-а позиция с 16 точки. Билбао пъй се доближи на точка от седмия Валенсия.

Неделната програма завършва с мача Барселона - Гранада.

РЕЗУЛТАТИ:

Майорка - Валенсия 4:1

Реал Бетис - Реал Сосиедад 3:0

Виляреал - Еспаньол 1:2

Атлетик Билбао - Селта 1:1

22,00 часа

Барселона - Гранада (гледай тук)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки