ЧУДОТО ПРОДЪЛЖАВА! Ливърпул с 13-та поредна победа във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" подчиниха и Манчестър Юнайтед с 2:0, отмениха им два гола

ЧУДОТО ПРОДЪЛЖАВА! Ливърпул с 13-та поредна победа във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лидерът във Висшата лига Ливърпул спечели дербито на 23-ия кръг срещу Манчестър Юнайтед с 2:0 в мач, в който за пореден път момчетата на Юрген Клоп показаха футбол от световна класа и двата гола във вратата на Давид Де Хея бяха най-малкото, с което можеха да си тръгнат "червените дяволи".

Успехът беше 13-ти пореден за Клоп и компания, а серията им без загуба набъбна до стряскащите 39 мача, заедно с последните 17 мача от миналия сезон в Англия. Със сухата си мрежа днес пък "мърсисайдци" наредиха седем поредни мача без допуснат гол. Последния път, в който Алисон извади топката от вратата си датира чак от 4-ти декември миналата година в дербито с Евертън.

Срещата започна по-силно за Ливърпул и още в 8-та минута Садио Мане стреля неточно. В 14-та обаче домакините отбелязаха своя гол. Александър-Арнолд изпълни корнер отдясно, а в наказателното поле Върджил Ван Дайк се извиси най-високо и матира Де Хея за 1:0. 


В 25-та минута отново Ван Дайк бе замесен в гол за "мъесисайдци", след като скочи и отне топката от ръцете на Де Хея, а след това Фирмино прати кълбото в мрежата. Първоначално Крейг Полсън не отсъди нарушение, но след консултация с ВАР отмени гола. 

Веднага след това Ливърпул разви нова атака, но шут на Фирмино мина покрай целта. В 30-та нов гол на Ливърпул бе отменен. Алекс Окслейд-Чембърлейн пусна пронизващ пас към Вайналдум и холандецът отбеляза, но се оказа, че е бил зад последния в защитата. 

В 40-та минута пък Марсиал и Перейра записаха първите удари на Юнайтед по посока на Алисон. Точно преди почивката пък Салах изведе Мане, но ударът по земя на крилото беше спасен с крак от Де Хея. Преди това Юнайтед имаха отлична възможност, след като Уан Бисака бе оставен непокрит в наказателното и пусна пас към връхлитащия Перейра, но халфът не успя да засече от по-малко от метър на празна врата.

След почивката Ливърпул продължи да е пълен доминант. Първо Мане намери Салах перфектно, но египтеския нападател не уцели добре топката от метър, а след това и самия Мане стреля неточно. Малко след това и Хендерсън стреля от границата на наказателното, но разтресе страничния стълб на гостите. 

Манчестър отговори с удар на Фред, а след това Марсиал изпусна отличен шанс да изравни, след като остана очи в очи с Алисон, но стреля крайно неточно. Малко след това Мане отново имаше отличен шанс да вкара, но не уцели вратата. 

В последните 20 минути Юрген Клоп реши да сгъсти футболистите си пред своята врата, което даде по-сериозно владеене на топката за Юнайтед, но те така и не стигнаха до по-опасни ситуации. В самия край Юнайтед изпълни корнер в опит да изравни, но вместо това Алисон намери с дълъг пас оставения сам напред Мохамед Салах, който нямаше как да бъде спрян и прониза Де Хея за крайното 2:0. 

Така Ливърпул вече има аванс от цели 13 точки на върха в класирането и то с мач по-малко от преследвача Манчестър Сити. Юнайтед пък остава в подножието на топ 4 на пет точки от Челси.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робертсън, Вайналдум, Хендерсон, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Фирмино

Манчестър Юнайтед: Де Хея, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Уилиямс, Матич, Фред, Андреас, Джеймс, Марсиал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки