Артета: Искам от моите играчи никога да не се предават на терена

"В момента сме в транзитен период, но вървим в правилната посока"

Артета: Искам от моите играчи никога да не се предават на терена

Мениджърът на Арсенал Микел Артета остана доволен от равенството 2:2 в дербито с Челси. Играчите му показаха дух и стигнаха до точката, макар да играха с 10 души през по-голямата част от мача, а освен това на два пъти изоставаха в резултата, но не се предадоха. Испанецът иска да вижда именно такова отношение във всеки мач.

“Времето ще покаже колко важен е бил този двубой, но съм доволен от реакцията на отбора. Искам от моите играчи никога да не се предават на терена и да се борят със същия дух във всеки мач. Горд съм от това, което видях. Те си помагаха един на друг. Когато един сгрешеше, друг покриваше гърба му. В крайна сметка това е добра точка. Преди няколко седмици още не бях част от отбора, но откакто съм тук футболистите се стараят да правят това, което искам от тях. Понякога играят и на различни позиции. Това е важно за тяхното развитие. В момента сме в транзитен период, но вървим в правилната посока. Днес бе специална вечер за всички”, заяви Артета.

“Гранит Джака се старае много в тренировките, отношението му е невероятно. Много съм доволен от него и от ролята, в която влезе. Не очаквах Ектор Белерин да отбележи с левия крак, но той се бори много. Мартинели е страхотно хлапе. Той умее да се позиционира в наказателното поле. Той играеше срещу Сесар Аспиликута, който е един от най-добрите защитници в първенството и въпреки това успяваше да го преодолее. Това не е лесно”, допълни специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки