Джошуа иска Пулев в Лондон или в САЩ

Англичанинът желае да се боксира на стадиона на Тотнъм, докато Пулев - в Истанбул

Джошуа иска Пулев в Лондон или в САЩ

 Следващият съперник на Антъни Джошуа все още не е обявен официално, но мениджърът му Еди Хърн осветли в известна степен ситуацията. Очаква се британецът да се бие в края на май или началото на юни. Много е вероятно Ей Джей да се завърне в Лондон за мач срещу официалния претендент на IBF Кубрат Пулев, като предпочитаните арени остават стадион “Уембли” и този на Тотнъм.

Последният двубой на Джошуа беше реваншът срещу Анди Руис-младши, който се проведе в Саудитска Арабия. Там британецът си върна световните титли на WBA, WBO и IBF, които загуби миналото лято.

Другият вариант пред световния шампион е битка с претендента на WBO Александър Усик. Както вече стана ясно, Ей Джей преговаря и с двамата боксьори, макар че според мнозина в крайна сметка ще предпочете Кобрата за съперник. Очаква се преговорите с българина да приключат до края на месеца.

“Изглежда, че ще се бие в края на май или началото на юни”, отговори Хърн на въпрос на фен кога ще е следващият мач на Антъни Джошуа. “Ние искаме да е в Лондон”, каза той, когато бе попитан за мястото на сблъкъка.

Според World Boxing News обаче, Хърн обмисля като вариант и САЩ, въпреки че желанието на Пулев е мачът да се състои в Истанбул (Турция). Споменават се конкретно Ню Йорк и Лос Анджелис, но има и други американски щати, разглеждани като потенциални домакини. Медията споменава, че Кубрат проведе последните си два мача отвъд Океана, а единственият опит на Джошуа в САЩ е загубата му от Анди Руис в “Медисън Скуеър Гардън” миналия юни.

Джошуа следи ситуацията и около мача на Тайсън Фюри с Дионтей Уайлдър, който ще се проведе на 22 февруари.

“Имахме няколко срещи. С мениджъра на Усик, а след това и с представители на Уайлдър. Всеки иска Уайлдър да спечели, защото феновете жадуват да видят битка между нас двамата. Уайлдър има страхотна дясна ръка, аз имам страхотна лява ръка. Ще бъде невероятен мач. Имахме среща по този въпрос”, заяви Джошуа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки