Шифрин: Хората виждат 2% от работата на един скиор

“Много се вълнувам. За първи път съм в България и съответно в Банско"

Шифрин: Хората виждат 2% от работата на един скиор

Номер 1 в алпийските ски Микаела Шифрин вече е в Банско за три старта от Световната купа, които ще се проведат от петък до неделя (две спускания и един супергигантски слалом).

 

Родената на 13 май 1995 г. във Вейл, Колорадо двукратна олимпийска и петкратна световна шампионка сподели впечатленията си от страната ни, която посещава за първи път. Трикратна носителка на Световната купа и втора по победи в историята на веригата се надява да дойде и през лятото, но на почивка.

 

“Много се вълнувам. За първи път съм в България и съответно в Банско. Знам, че не е имало много стартове да Световната купа тук и усетих колко се вълнуват хората и организаторите покрай това събитие, защото искат да покажат на света, че и тук могат да се карат ски. Днес бях на пистата и видях, че е в отлично състояние. Много съм благодарна на майка ми, която е един от треньорите ми.

Благодарение на нея и целия ми екип се чувствам много спокойна. Постоянно пътуваме по света и това, че сме заедно ни прави много близки. Хората виждат много малка част от труда на скиорите, може би около 2 процента. Много ми се иска да видят всички трудности, през които минаваме, а не само това, което показват по телевизията. Считам се за по-техничен състезател, но съм добра и в скоростните дисциплини и много се забавлявам.

Много по-лесно е да забравиш за очакванията към теб, когато ги оправдаваш. Миналата година се представих много добре и през тази едва ли ще го повторя, но ще получа урок по търпение. Мечтата продължава. Искам да съм най-добрата в света. Спортът е страст за мен. Благодарна съм на това, че участвам в спорт, в който няма разлика в заплащането при мъжете и жените. Това е една от основните теми в САЩ. Аз съм от малкото атлети, които не могат да се оплачат. Това е важна дискусия и се радвам, че вече започна. За българската кухня знам, че е много разнообразна със средиземноморски привкус.

Все още не съм опитала нищо, защото в състезателен период ям само неща, които познавам. Ако се върна през лятото ще опитам почти всичко, което ми се предложи”, каза Шифрин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки