ВЪЗХОДЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Милан мина и през Бреша за място в топ 6 (ВИДЕО)

Анте Ребич донесе успеха на "росонерите", отмениха по един гол и на двата отбора

ВЪЗХОДЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Милан мина и през Бреша за място в топ 6 (ВИДЕО)
Милан продължава победния си ход в Серия "А". "Росонерите" спечелиха с 1:0 гостуването си на Бреша от 21-ия кръг и се завърна в топ 6. Голът отбеляза Анте Ребич, а успехът е трети пореден за тима в първенството.
 
По-малко от минута трябваше на Милан, за да стигне до първата си голова възможност. Кесие влезе в наказателното поле и опита удар, но в последния момент Тонали успя да отклони топката, за да мине тя встрани от вратата. Малко след това гостите поискаха дузпа, след като изстрел на Ибрахимович се спря в ръката на Бизоли на границата на пеналта, но съдията даде знак играта да продължи.
 
В 17-ата минута Бенасер стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата. В 19-ата Ибра отправи наглед лек изстрел с глава, който обаче доста затрудни вратаря Йесе Йоронен.
 
Торегроса направи фрапантен пропуск в 33-ата минута. Той се измъкна и стреля с глава отблизо, но не уцели вратата. Само  по-късно и Джанлуиджи Донарума трябваше да прави първото си спасяване след изстрел с глава на Айе.
 
В края на първото полувреме Ибрахимович също се отсече с грандиозен пропуск. Шведът бе намерен сам на границата на вратарското поле след пас на Тео Ернандес отляво, но прати топката встрани от вратата. 
 
Втората част започна с пропуск на Торегроса, след като стреля акробатично, но нямаше късмета да реализира. Десетина минути по-късно Бизоли остана сам срещу Донарума, но стражът на “росонерите” пак спаси. Атаката на домакините продължи и Торегроса реализира, но голът му беше отменен заради засада. Последваха още няколко опасни атаки на домакините, но гол падна в тяхната врата. 
 
В 72-та минута при продължителна атака Ибрахимович центрира остро отдясно, получи се разбъркване пред вратата на Бреша, а Анте Ребич отблизо чукна топката в мрежата - 1:0 за Милан. 
 
Бреша опита да реагира, но Донарума направи ново добро спасяване, този път след удар на Емануеле Ндож в 75-ата минута. В 83-ата минута Саму Кастийехо можеше да реши мача с втори гол. Той обаче бе отменен, тъй като Златан Ибрахимович бе в засада, преди да му подаде. Малко след това Тео Ернандес стреля мощно при поредния си пробив, но прати топката в напречната греда.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
БРЕША: 1. Йоронен, 14. Чанселор, 2. Сабели, 3. Матею, 15. Кистана, 27. Десена, 28. Ромуло, 25. Бизоли, 4. Тонали, 11. Торегроса, 18. Айе
 
МИЛАН: 99. Донарума, 24. Кяер, 12. Конти, 13. Романьоли, 19. Ернандес, 10. Чалханоглу, 7. Кастийехо, 79. Кесие, 4. Бенацер, 21. Ибрахимович, 17. Рафаел Леао
 
Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки