Български футболист пя, за да го приемат в мъжкия отбор (ВИДЕО)

19-годишният Преслав Боруков премина "музикалния изпит" в “Шефилд Уензди”

Български футболист пя, за да го приемат в мъжкия отбор (ВИДЕО)

Българският футболен талант Преслав Боруков бе подложен на своеобразен X-Factor, за да бъде приет в мъжкия отбор на английския “Шефилд Уензди”.

19-годишният нападател за първи път попадна в групата на мъжкия тим на “Уензди” за мача за купата на Англия срещу “Куинс Парк Рейнджърс”, спечелен от “Шефилд” с 2:1.

Отборът на Преслав би в Лондон и се класира за петия кръг на надпреварата. Боруков не влезе в игра, но явно и това е само въпрос на време, а българинът винаги ще помни първото си попадане при мъжете.

В отбора на “кукумявките” имат традиция - ако младок попадне за първи път при мъжете, той трябва да премине през специално посвещаване. Като във филмите.

В случая с “Шефилд Уензди” всеки новобранец трябва да изпее песен пред съотборниците си, за да бъде приет в съблекалнята. Преслав избра Thinking Out Loud на хитовия певец Ед Шийрън, който всъщност е и футболен фен, но на третодивизионния “Ипсуич”.

Така с песен на британската поп звезда, автор на хитовата песен The A Team, българският футболист влезе в “А” отбора на “Шефилд”.

Преди мача с КПР в хотела на “Уензди” се състоя и посвещаването на Боруков. По време на вечеря той трябваше да стъпи върху стол в средата на масата и да запее. Българинът извади телефона си, за да следи текста, и се захвана с “музикалния приемен изпит”, докато съотборниците му се заливаха от смях.

От щаба на “Шефилд” заснеха видео, което създаде още много емоции след качването в ютюб. “Е, това изпълнение едва ли ще впечатли съдиите в X-Factor, но със сигурност разсмя съотборниците му”, написа изданието sheffieldwednesday.news по повод на певческите умения на Преслав Боруков.

Но все пак българинът, който през април ще навърши 20 години, изпълни забавното условие за прием в мъжкия тим и след футболно-музикалния X-Factor сега е в очакване на чисто футболните изпитания в мъжкия футбол на Англия, пише "24 часа".

Преслав Боруков е роден на 23 април 2000 г. Той е един от големите таланти в школата на “Левски”. На 16 г. преминава в “Уензди”, а на 18 подписва първия си професионален договор с клуба, който е до лятото.

Видео от музикалното изпълнение на българина може да видите тук.

Манчестър Сити се справи с Нюкасъл и се класира за 1/2-финал на ФА Къп (ВИДЕО)

"Гражданите" са все по-близо до трофея

Фулъм смачка Тотнъм с класика в лондонското дерби (ВИДЕО)

"Котиджърс" стигна до победа с 3:0

Бърнли записа първа победа за 2024 година (ВИДЕО)

Отборът на Венсан Компани срази Брентфорд с 2:1

Тен Хаг се скъса да хвали Гарначо след победата над Евертън

Специалистът е много доволен от младия аржентинец

Арсенал оглави класирането във Висшата лига след труден успех над Брентфорд (ВИДЕО)

Лондончани спечелиха с 2:1

Уулвс надви Фулъм и грабна много важни три точки (ВИДЕО)

"Вълците" спечелиха с 2:1 над лондончани

Манчестър Юнайтед забрави за загубата в дербито с успех над Евертън след две дузпи (ВИДЕО)

"Червените дяволи" стигнаха до успех с 2:0 на "Олд Трафорд"

Бъдещето на Жоао Кансело в Барса изобщо не е сигурно

Ситуацията при него е сложна

Сензационен кандидат за нов мениджър на Юнайтед

Столът на Тен Хаг продължава да се клати

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки