Рома и Лацио не излъчиха победител в дербито на Вечния град (ВИДЕО)

Вратарски грешки белязаха двубоя на "Олимпико", завършил 1:1

Рома и Лацио не излъчиха победител в дербито на Вечния град (ВИДЕО)

Рома и Лацио не излъчиха победител в 190-ото „Дерби дела Капитале“. Двата тима си размениха по едно попадение за крайното 1:1, като основни виновници при головете бяха вратарите. В 26-ата Стракоша се намеси неубедително при попадението на Един Джеко, а в 34-ата колегата му на вратата на Рома Пао Лопес допусна фрапантна грешка, която доведе до изравняване на резултата на „Олимпико“. След равенството Лацио е на трето място с 46 точки, Рома остава четвърти с 39.

В 13-ата минута на двубоя домакините изпълниха фаул, Смолинг отклони с глава в наказателното поле, топката стигна до Кристанте, който пробва силен удар от линията на наказателното поле, но Луис Филипе отклони с тяло.

В 26-ата „вълците“ откриха резултата. Кристанте центрира в пеналта, Джеко скочи и с гръб към вратата отклони с глава, вратарят Стракоша бе тръгнал да избива, но така и не успя да играе с топката, която влетя в мрежата зад него.

Минута по-късно Юндер бе на стрелкова позицжия, но бранител изби, след което Джеко пробва от малък ъгъл да удвои, но Раду се намеси в последния момент и изби в корнер.

Лацио стигна до куриозен изрванителен гол в 34-ата. При центриране от корнер Сантон игра с глава на далечната греда, топката обаче тръгна да пада към вратата, а стражът Пау Лопес игра нескопосано с нея и насочи към вратата. Последва опит за изчистване на Лопес, който се сблъска със Смолиг, кълбото попадна в Ачерби, който от няколко метра вкара за 1:1.

Малко преди края на първа част Пелегрини отправи страхотен далечен удар по посока вратата на гостите, но топката се отби в левия страничен стълб.

След почивката „вълците“ имаха повече възможности да поведат в резултата, но пропуски на Джеко и добри вратарски изяви запазиха равенствтото непроменено.

В 48-ата Верету стреля покрай вратата, а две по-късно Патрик и Клуиверт се сблъскаха в пеналта на Лацио, за което реферът свири дузпа, но след преглеждане на видеоповторение отмени отсъждането си.

В 69-ата Джеко не успя да преодолее Стракоша, а в 80-ата нападателят на домакините отново не показа достатъчна точност.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки