Арсенал успя да победи Борнемут (ВИДЕО)

Точни за състава на Микел Артета бяха Букайо Сака и Джо Уилък, преди Сам Сърдиж да отбележи почетното попадение в края на срещата.

Арсенал успя да победи Борнемут (ВИДЕО)

Арсенал успя да победи Борнемут с 2:1 в гостуване в последния двубой от 4-тия кръг на ФА къп. През първото полувреме точни за състава на Микел Артета бяха Букайо Сака и Джо Уилък, преди Сам Сърдиж да отбележи почетното попадение в края на срещата. 

 

Още в 5-та минута, при първата си сериозна атака в срещата, гостите стигнаха и до дебютно попадение. След многоходова атака Джоузеф Уилък напредна през центъра и намери Габриел Мартинели на границата на наказателното поле. Бразилецът веднага намери нахлуващия от втора позиция Букайо Сака, който с мощен удар разстреля Марк Траверс за 1:0. 

 

В 19-та минута момчетата на Микел Артета бяха близо до второ попадение. След чудесна тройна комбинация по десния фланг между Никола Пепе, Ектор Бейерин и Уилък последният беше изведен сам срещу стража на Борнемут, но от малък ъгъл не успя да вкара второ попадение. 

 

В 26-та минута пълният контрол над огровите събития даде своя резултат и "топчиите" удвоиха своя аванс. След чудесна многоходова атака отляво надясно. След двойна комбинация между Мустафи и Еди Нкетия топката стигна до Букайо Сака на лявото крило. Левият бек пласира центриране около точката на дузпата, където Нкетия беше на точното място, за да не остави никакви шансове на Траверс за 2:0. В 38-та минута домакините все пак получиха своя шанс да намалят изоставането си. След атака отдясно и центриране на Райън Фрейзър на задната греда беше оставен непокрит Хари Уилсън, чийто удар от воле обаче беше спасено с вещина от Емилиано Мартинес. 

 

В 66-та минута "черешките" бяха близо до намаляването на резултата. След изпълнение на ъглов удар Емилиано Мартинес увисна, но имаше късмет, че ударът на Джак Симпсън мина съвсем малко встрани от вратата на аржентинеца. В 77-та минута можеше да се стигне до комично трето попадение във вратата на домакините. Стив Кук беше пресиран от Еди Нкетия, и за една бройка щеше да си вкара автогол при неточен опит за връщане на топката към собствения си вратар. 

 

В 4-та минута на добавеното време момчетата на Еди Хау все пак стигнаха до почетно попадение. След центриране от десния фланг на Саймън Франсис топката стигна до Сам Съридж на далечната греда, който успя да препарира Мартинес за 2:1. До нови попадения не се стигна до края на срещата и по този начин "артилеристите" се поздравиха с място в следващата фаза на турнира, където ще гостуват на състава на Портсмут. 

 

Ето и съставите на двата тима: 
 
 
Борнемут: Траверс, Смит, Стив Кук, Аке, Симпсън, Люис Кук, Сърман, Гослинг, Уилсън, Фрейзър, Соланке; (4-3-3)
 
 
Арсенал: Мартинес, Бейерин, Мустафи, Сократис, Сака, Гендузи, Джака, Пепе, Уилък, Мартинели, Нкетия; (4-2-3-1)
Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки