Любимец на “сините” фенове подписа в Полша

Роман Прохазка ще играе за Гурник

Любимец на “сините” фенове подписа в Полша

 Бившият халф на Левски Роман Прохазка ще продължи кариерата си в Полша. 30-годишният словак подписа с Гурник (Забже). Договорът му е до 2021 година, с опция да бъде удължен с още 12 месеца.

 
Гурник няма да плаща трансферна сума за Прохазка, който през последните два сезона носеше екипа на Виктория (Пилзен). Той беше основен футболист в чешкия тим под ръководството на Павел Върба. Опитният специалист обаче наскоро напусна, за да поеме Лудогорец, а неговият наследник Адриан Гула смени схемата на игра и Прохазка се оказа излишен.
 
 
Халфът е второто ново попълнение на Гурник. Преди него клубът привлече и още един словак - Ерик Жирка, който дойде под наем от Цървена звезда. В Забже играе и бившият бранител на ЦСКА Борис Секулич.
 
Прохазка дойде в Левски през 2013 година от Спартак (Търнава), но в началото не успя да се наложи. След края на сезона бе преотстъпен на бившия си клуб, а по време на втория си престой на “Герена” се превърна в основна фигура и любимец на феновете. Напусна след края на сезон 2017/18 като свободен агент. С Виктория игра в Шампионската лига и дори вкара гол в групите на ЦСКА (Москва).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки