Милан бе на минути от отпадане, но обърна Торино на „Сан Сиро“

„Росонерите“ спечелиха с 4:2 двубоя, срещат Ювентус на полуфинала за Купата на Италия

Милан бе на минути от отпадане, но обърна Торино на „Сан Сиро“

Милан се класира за полуфиналите за Купата на Италия след успех с 4:2 над Торино. Победителят се реши в продължения, след като редовното време на „Сан Сиро“ завърши при резултат 2:2.  „Росонерите“ откриха в 12-ата минута с гол на Бонавентура, но в 34-ата Бремер изравни. Отново бразилецът бе точен в 71-ата, с което преднина на „биковете“. Торино обаче допусна гол в 91-ата минута и мачът влезе в продължения. Във вторите 15 минути домакините отбелязаха два гола и решиха всичко в мача. Чалханоглу вкара за втори път в 106-ата, а Златан Ибрахимович също бе точен три по-късно. И при двата гола асистент бе Кеси. Така Милан продължава в следващата фаза на турнира, където ще срещне Ювентус.

Преди първия съдийски сигнал „Сан Сиро“ утихна за минута, с което бе почетен Коби Брайънт, който загина преди два дни. Легендарният спортист бе фен на Милан, а играчите на „росонерите“ излезнаха в двубоя с черни ленти на ръцете. Голяма част от феновет бяха дошли с потници с името на Брайънт. На таблото се появи неговият лик, а феновете опънаха транспарант с надпис: "Почивайте в мир, Коби и Джиана! Завинаги заедно!"

Първите минути на четвъртфинала бяха силни за домакините, които на два пъти притесниха сериозно отбраната на Торино. В 5-ата удар на Ребич бе блокиран от бранител, а две по-късно Пьонтек не успя да засече центриране на Ернандес.

В 12-ата Анте Ребич показа отлична техника в наказателното поле на гостите, след което с прецизен пас намери на далечната греда Бонавентура, за който остана по-лесното и прати в опразнения от Сиригу ъгъл за 1:0.

В началото на 24-ата минута феновете на „Сан Сиро“ с аплодисменти отново отдадоха почит на Коби Брайънт, който в професионалната си кариера играеше с № 24. Аплаузите още не бяха затихнали, когато Кастийехо с удар от границата на наказателното поле принуди Сиригу да плонжира и да вади с една ръка от долния ляв ъгъл.

В 26-ата Ернандес открадна топката от бранител и в близост до аутлинията пробва центриране, кълбото се отклони в тялото на Ицо и за малко да попадне за втори път в мрежата, но домакините спечелиха само корнер.

„Биковете“ стигнаха до изравняване в 34-ата, когато Верди прехвърли отбраната на Милан с прецизно подаване към Бремер, а бразилецът хладнокръвно пусна топката под плонжа на Донарума.

В 41-ата „росонерите“ вкараха за втори път, но попадението бе отменено. Кастийехо центрира от корнер, топката се отби в Пьонтек, след което Ребич шутира бързо в мрежата. Голът не бе зачетен заради игра с ръка на Пьонтек.

Малко преди края Тео Ернандес с перфектен пас намер Крунич в пеналта, но босненецът засече неточно с глава и изкара в аут.

Сериозна опасност за Милан имаше в 54-ата, когато се получи страхотно разбъркване пред Донарума, но за радост на домакините топката беше изчистена.

Три по-късно Романьоли пробва неточен удар с глава.

В 65-ата Беренгер шутира по земя, без да затрудни Донарума, а в същата минута Пьонтек бе сменен, а на негово място влезе Златан Ибрахимович.

Лукич изпълни фаул късо в 71-ата, подавайки на Верди, той веднага продължи за Айна, нигериецът центрира в пеналта, където Бремер бе оставен непокрит и отклони с глава във вратата за 2:1.

До края на двубоя събитията се развиваха предимно пред вратата на гостите и в добавеното време „росонерите“ постинаха своята цел, вкарвайки мача в продължение. Резервата Хакан Чалханоглу шутира на метър от наказателното поле в 91-ата, топката се отклони в крака на Кофи Джиджи и мина над плонжа на Сиригу за 2:2.

Две по-късно Леао центрира отляво за Ибрахимович, но шведът направи абсурден пропуск, след като не успя да намери опразнената врата от няколко метра и прати над напречната греда.

В 95-ата Леао преодоля бранител в пеналта, след което пусня по земя надясно, Ибрахимович пропусна за Чалханогу, който от 11-12 метра стреля в близкия на вратаря ъгъл и Сиригу спаси.

Две отлични намеси на Донарума в 98-ата запазиха резултата непроменен.

В 103-ата Ернандес бе изведен сам срещу Сиригу, но не успя да го преодолее.

С първото си докосване резервата Кеси, който замени Ребич, успя да изведе Чалханоглу и турчинът с плътен диагонален шут изведе Милан напред в резултата в 106-ата.

Две по-късно Кастийехо намери Кеси в наказателното поле, а котдивоарецът отклони за Ибрахимович, който оформи крайното 4:2.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки