Безгрешната машина на Клоп продължава похода си към титлата (ВИДЕО)

Ливърпул спечели с 2:0 визитата си на Уест Хем

Безгрешната машина на Клоп продължава похода си към титлата (ВИДЕО)

Ливърпул продължава перфектната си серия, записвайки 15-а поредна победа в шампионата след 2:0 като гост на Уест Хем в отложения мач от 18-ия кръг. Мохамед Салах откри резултата на „Лондон Стейдиъм“ в 35-ата след точно реализирана дузпа, а Алекс Окслейд-Чембърлейн добави още един към сметката на мърсисайдци в 52-ата. След успеха тимът на Юрген Клоп вече има 70 точки на върха в класирането и води с 19 на втория Манчестър Сити. Уест Хем остава на 17-о място с 23, колкото имат Борнемут и Уотфорд.

Двубоят започна с натиск на гостите, които диктуваха темпото на игра през първите 45 минути. Мърсисайдци бяха далеч по-активни в атака, но първата опасност бе пред вратата на Алисон в 15-ата минута, когато при центриране на Масуаку отляво Лансини засече неточно, но и имаше вдигнат флаг за засада.

В 24-ата минута Робъртсън прехвърли технично Фабиански, но нямаше достатъчно сила в удара и Диоп изчисти от голлинията.

В 33-ата отбраната на Уест Хем допусна сериозна грешка и домакините бяха наказани. Фирмино комбинира с Ориги, който опита между двама да задържи, но бе спънат от Иса Диоп, за което реферът отсъди дузпа. Мохамед Салах бе безкомпромисен от бялата точка и Ливърпул дръпна в резултата.

В 44-ата Салах пробва директен обстрел от фаул, но нацели стената от футболисти на Уест Хем.

В началото на второто полувреме Деклан Райс центрира добре отдясно, но Лансини не успя да засече добре топката. Ливърпул отвърна светкавично и в същата минута Фабиански трябваше да спасява вратата си от втори гол след опасен удар на Фирмино.

В 52-ата домакините изпълниха корнер, Ван Дайк изчисти с глава и даде старта на контраатака. Двама играчи на „чуковете“ се сблъскаха и това даде шанс на Салах да пусне извеждащ пас за Окслейд-Чембърлейн, който завърши отлично атаката, вкаравайки за 2:0.

Неочаквана възможност за домакините се откри в 55-ата, когато Вайналдум подари топката на Лансини, той веднага подаде на Снодграс, но ударът на шотландеца бе избит с плонж от Алисон.

В 71-ата бразилецът на вратата на Ливърпул отрази и удар на Райс, топката обаче се върна към Трент Александър-Арнолд,  който не успя да реагира бързо и прати топката към вратата, за щастие на гостите кълбото срещна десния страничен стълб.

Гредата бе помощник и на Фабиански в 78-ата, когато Салах прати техничен удар от дъгата на наказателното поле и малко не му достигна да направи резултата класически.

Алисон Бекер опази мрежата си суха с феноменална намеса в 85-ата, когато отрази с усилие удар с глава на Деклан Райс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки