Берое с четвърта загуба в Адриатическата лига

Баскетболистките от Стара Загора отстъпиха със 78:96 на Орлови като гост в Баня Лука

Берое с четвърта загуба в Адриатическата лига

Берое Стара Загора допусна първа загуба за 2020-а година във всички състезания, като отстъпи със 78:96 на Орлови като гост в Баня Лука.

След като Берое спечели в Стара Загора срещу този противник с фантастична стрелба от тройката, сега се случи обратното и Орлови вкара 15 в българския кош.

Поражението е четвърто за Берое през сезона и не оставя много възможности за други грешки до края, за място в четворката.

След силнорезултатна първа четвърт, Берое имаше лек аванс, а в началото на втората поведе с девет, но твърде за кратко.

Серия от 13-0 на Орлови обърна резултата изцяло в следващите минути, а още една силна поредица на домакините им даде двуцифрена преднина.

На почивката Орлови вече имаше 15 аванс, след фантастична стрелба от всички зони, и особено тройката - 8/11. Така босненките нанизаха 34 точки за 10 минути, и 60 за полувремето. Берое също имаше нелошия актив от 45 с шест тройки, но не успя да удържи противника.

Орлови продължи да ниже тройки, като взаимодействаше отлично в нападение и не оставяше възможност на Берое да го спре.

Третата четвърт вървеше кош за кош, но преднината на домакините се запазваше.

В последния период босненките дръпнаха почти с 20, за да си подсигурят успеха.

Адиджат Адамс и Карина Константинова вкараха по 14 за Берое, Теодора Динева и Челси Лий добавиха по 13. Старозагорки бяха без последното си ново попълнение Моника Енгелман, която е с лоша контузия в коляното.

28 за победата реализира Тамара Раич.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки