OБЗОР: Ливърпул изстудява шампанско след 16-ти пореден успех във Висшата лига (РЕЗУЛТАТИ)

"Мърсисайдци" разбиха с 4:0 Саутхемптън и вече са с 22 точки преднина

OБЗОР: Ливърпул изстудява шампанско след 16-ти пореден успех във Висшата лига (РЕЗУЛТАТИ)

Лидерът в Английската Висша лига Ливърпул продължава да крачи уверено към първата си титла от 30 години. Момчетата на Юрген Клоп записаха поредна победа номер 16, след като надвиха с  4:0 Саутхемптън на своя "Анфийлд" в мач от 25-ия кръг на първенството.

В началото на мача Ливърпул не започна особено активно, а за това спомогна и дълбоката преса на гостите. "Светците" изглеждаха опасни в атака, въпреки че не създадоха реални положения. В десетата минута съдията подмина връщане на Робинсън към Алисон, при което вратарят хвана топката с ръце, за което гостите претендираха с основание.

Постепенно Ливърпул започна да играе по-остро и в 21-ата минута Салах можеше да открие резултата, след като овладя топката и стреля, но топката мина покрай вратата.

Малко по-късно Саутхамптън стигна до най-добрата си възможност. Бившият играч на мърсисайдци Дани Ингс получи топката в наказателното поле и се опита да намери съотборник, но Ван Дайк се намеси отлично.

След половин час игра Макарти спаси коварна топка, която след удар на Окслейд-Чембърлейн се отклони в Дженепо. Малко по-късно фантастично подаване на Салах изведе Ван Дайк в наказателното поле. Холандецът опита да вкара с пета, но Макарти бе скъсил ъгъла и успя да спаси.

Последва центриране на Хендерсън, след което Фирмино бе избутан пред наказателното поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но решението бе, че дузпа няма.

Саутхамптън играеше много добре и на няколко пъти застраши Алисон. Ингс се измъкна от защитата на домакините, направи два финта, но стреля в бранител на съперника. Секунди по-късно Шейн Лонг получи шанс да стреля, но ударът му бе много слаб и не затрудни вратаря на Ливърпул. "Светците" отправиха пет удара към вратата на мърсисайдци в последните пет минути на полувремето, но до гол не се стигна, като Ингс изпусна още едно положение. 

Второто полувреме започна вихрено, като домакините имаха за задача да спрат устрема на съперника. Ингс обаче за пореден път създаде проблеми на защитата на домакините., след като се измъкна и навлезе в наказателното поле и след съприкосновение с крака на Фабиньо падна. Нападателят имаше сериозни претенции за дузпа, но съдията бе категоричен, че такава няма. Секунди по-късно Ливърпул атакува, топката стигна до Окслейд-Чембърлейн и той с нисък удар откри резултата - 1:0.

След попадението момчетата на Юрген Клоп заиграха по-освободено, като започна да има предимство. Темпото продължаваше да е високо, като и двата отбора използваха всяка възможност за атака. В 53-ата минута Фирмино изведе Салах зад защитата и египтянинът прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада. След час игра мърсисайдци стигнаха до второ попадение.

Фирмино получи топката в наказателното поле, като имаше време да прецени ситуацията. Бразилецът отлично намери непрокрития Хендерсън и капитанът направи резултата 2:0.

Второто попадение вече даде пълна свобода на действие на домакините и те успяха да стоварят още два удара върху "светците". В 72-та минута Хендерсън се отчете и с асистенция, след като намери отлично зад гърба на защитата Салах, който останал сам срещу вратаря технично отбеляза. 

Отново египтеския Фараон в 90-та минута оформи и крайното 4:0, след като самият той намери Фирмино в наказателното поле, бразилецър не успя да отправи удар и намери крилото с успореден пас и голът стана факт.

Така Ливърпул вече има зашеметителните 22 точки аванс на върха пред Манчестър Сити, който все пак има мач по-малко от "мърсисайдци", но задачата им всеки кръг става все по-невъзможна. Саутхемптън пък 11-ти с 31 точки и на пет пункта от зона "Европа"

По същото време другият отбор край Мърсисайд - Евертън победи драматично като гост с 3:2 Уотфорд, макар да беше с човек по-малко. 

Домакините поведоха още в 10-та минута чрез Адам Масина, а три минути преди почивката Перейра покачи на 2:0. Само за три минути обаче "карамелите" се върнаха в мача и то преди да е дошъл сигнала за край на първата част. 

В първата минута на продължението Йери Мина намали, а веднага след това отново той изравни. След почивката двата отбора се захапаха здраво и в 71-та Фабиан Делф влезе малко по-грубо в единоборство и получи втори жълт картон, оставяйки гостите с човек по-малко. 

Въпреки това, момчетата на Карло Анчелоти не се отказаха от целта си да победят и в 90-та минута Тео Уолкът смълча "Викърдиж Роуд" за крайното 3:2.

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ВИЖТЕ ТУК

Всички резултати от днешните мачове в Англия:

Лестър – Челси 2:2
Борнемут – Астън Вила 2:1
Кристъл Палас – Шефилд 0:1
Ливърпул – Саутхемптън 3:0
Нюкасъл – Норич 0:0
Уотфорд – Евертън 2:3
Уест Хем – Брайтън 3:3


19:30

Манчестър Юнайтед – Уулвърхемптън   ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки